Τουρκοκυπριακός οδικός χάρτης για τις διαπραγματεύσεις

Τουρκοκυπριακός οδικός χάρτης για τις διαπραγματεύσεις

Προβλέπει ότι η συζήτηση για όλα τα ζητήματα θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιουλίου, ότι θα πραγματοποιηθεί πολυμερής διάσκεψη αρχές Σεπτεμβρίου και δημοψήφισμα ως το τέλος του χρόνου

Τουρκοκυπριακός οδικός χάρτης για τις διαπραγματεύσεις
Οδικό χάρτη για τις συνομιλίες με στόχο την επίλυση του κυπριακού έδωσαν οι Τουρκοκύπριοι στον ΟΗΕ, σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή Εργκιούν Ολγκιούν, ο οποίος ανέφερε ότι με την έγκριση του Ντερβίς Έρογλου έχει δοθεί στον ΟΗΕ οδικός χάρτης, ο οποίος προβλέπει ότι η συζήτηση για όλα τα ζητήματα θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιουλίου, ότι θα πραγματοποιηθεί πολυμερής διάσκεψη αρχές Σεπτεμβρίου και δημοψήφισμα ως το τέλος του χρόνου.

Ανέφερε ακόμα ότι συζήτησε χθες με τον Ειδικό Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε πότε μπορούν να αρχίσουν οι συνομιλίες και πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, προσθέτοντας ότι ο κ. Έιντε προσπαθούσε να βρει μια ισορροπία για εφαρμογή της απόφασης για ένα ομοσπονδιακό συνεταιρισμό.
Ο κ. Ολγκιούν είπε ότι ο κ. Έιντε του διαμήνυσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να στηριχθεί στη θέση μόνο της μίας πλευράς αλλά ότι πρέπει να διαμορφωθεί ένα κοινό μέλλον με σεβασμό στα δικαιώματα και των δύο πλευρών, με πολιτική ισότητα.

Ανέφερε ακόμη ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων θα αποφασιστεί μετά τις παράνομες εκλογές από τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας.
«Νομίζουμε» κατέληξε ο κ. Ολγκιούν «ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης