Νέες ποινικές διώξεις για την προμήθεια των αντιαρματικών Kornet

Νέες ποινικές διώξεις για την προμήθεια των αντιαρματικών Kornet

Στρέφονται κατά του ήδη προφυλακισμένου πρώην διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα και του αντιπροσώπου της εταιρείας ΚΒΡ, Κωνσταντίνου Δαφέρμου

Νέες ποινικές διώξεις για την προμήθεια των αντιαρματικών Kornet
Στην άσκηση νέων ποινικών διώξεων για μια ακόμη υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος από την προμήθεια εξοπλιστικών -αυτή τη φορά για την προμήθεια των αντιαρματικών Kornet-Ε- προχώρησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος.

Ειδικότερα, η δίωξη που ασκήθηκε, σε βαθμό κακουργήματος, αφορά στην προμήθεια των αντιαρματικών Kornet-E και στρέφεται κατά του ήδη προφυλακισμένου πρώην διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα και του αντιπροσώπου της εταιρείας ΚΒΡ, Κωνσταντίνου Δαφέρμου.

Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκαν οι νέες διώξεις είναι αυτά της δωροδοκίας, της δωροληψίας με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Κλείσιμο
Οι δύο επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου Kornet διακινήθηκαν τρία εκατ. δολάρια από τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας, προκειμένου ο Αντώνης Κάντας να προβεί σε υπηρεσιακές ενέργειες, που ανάγονταν στα καθήκοντά του και συγκεκριμένα στην υπογραφή της επίμαχης σύμβασης.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, το συνολικό κόστος της συγκεκριμένης σύμβασης ανέρχεται σε 100 εκατ. δολάρια.

Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στους ανακριτές διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Χριστόφορο  Μάρκο, οι οποίοι και θα καλέσουν τους δυο κατηγορούμενους σε απολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα είχε διαταχθεί από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου, ενώ τα στοιχεία ενισχύθηκαν από την ομολογία του κατηγορούμενου Αντώνη Κάντα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης