Δημοσκόπηση: Επτά στους 10 πιστεύουν πως η κυβέρνηση δεν κατάργησε την Τρόικα

Δημοσκόπηση: Επτά στους 10 πιστεύουν πως η κυβέρνηση δεν κατάργησε την Τρόικα

Ένας στους δύο διαφωνεί με την πορεία των διαπραγματεύσεων - Στο 39,8% τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και στο 17% τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας 

Δημοσκόπηση: Επτά στους 10 πιστεύουν πως η κυβέρνηση δεν κατάργησε την Τρόικα
Η κυβέρνηση δεν υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις πιστεύει το 58% των ερωτηθέντων που έλαβαν μέρος στη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της ΒΕΡΓΙΝΑ TV, ούτε κατάργησε την Τρόικα, όπως υποστηρίζει η συντριπτική τους πλειοψηφία. Την ίδια ώρα το 39,8% όσων έλαβαν μέρος στην έρευνα, θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Πριν κλείσουν δύο μήνες από τις εθνικές εκλογές και την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, η ΒΕΡΓΙΝΑ TV καταγράφει τις πρώτες αντιδράσεις της κοινής γνώμης στους χειρισμούς της κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Interview τηλεφωνικά, το διήμερο 16/3  έως 17/3  2015, σε δείγμα 1.000  ατόμων, οι πολίτες σε ποσοστό 50,5% δεν είναι ικανοποιημένοι από την πορεία διαπραγμάτευσης μέχρι σήμερα, ενώ δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις σε ποσοστό 58%. Ταυτόχρονα η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (73%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν κατάργησε την Τρόικα, απλώς της άλλαξε όνομα. 

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 39,8%
Κλείσιμο
Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τα ποσοστά του αγγίζοντας το 39,8% ενώ η ΝΔ φαίνεται πως χάνει δυνάμεις σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών φτάνοντας το 17%. Η Χ.Α. διατηρεί σταθερά την τρίτη θέση με ποσοστό 5,7% ενώ το ΠΑΣΟΚ σημειώνει νέες απώλειες μειώνοντας το ποσοστό του στο 3,2%

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης:
- ΣΥΡΙΖΑ  39,8%
- ΝΔ 17,0%
- Χ.Α. 5,7%
- ΠΟΤΑΜΙ 4,2%
- ΚΚΕ 5,1%
- ΑΝΕΛ 4,8%
- ΠΑΣΟΚ 3,2%.

Θετική η πλειοψηφία σε επενδύσεις σε μεταλλεία
Υπέρ των ξένων επενδύσεων στο μεταλλευτικό κλάδο, εμφανίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (52%) στο δείγμα της Μακεδονίας ενώ 25% έχουν αρνητική στάση. Ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό 23%, δηλώνει άγνοια για το θέμα και αρνείται να πάρει θέση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης