Δήλωση Σαμαρά από το Μαξίμου μετά τις ανακοινώσεις Ντράγκι

Δήλωση Σαμαρά από το Μαξίμου μετά τις ανακοινώσεις Ντράγκι

Αναμένεται να αναφερθεί στην απόφαση Ντράγκι να ενεργοποιηθεί ο ELA για παροχή έκτακτης ρευστότητας στις τράπεζες - Το βράδυ στον Πειραιά, στην Cosco, αύριο στο κλειστό του Tae-Kwon-do ο Αντώνης Σαμαράς 

Δήλωση Σαμαρά από το Μαξίμου μετά τις ανακοινώσεις Ντράγκι
Δήλωση για την οικονομία θα κάνει από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επισημάνει τον κίνδυνο σε περίπτωση που η χώρα βρεθεί εκτός προγράμματος σε σχέση και με την χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να ενεργοποιήσει το μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας στις τράπεζες μέσω του ELA. 

Εν τω μεταξύ, με την αυριανή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο κλειστό του Tae – Kwon – do, ολοκληρώνεται η τιτάνια προσπάθεια του πρωθυπουργού και των στελεχών του κόμματος να επικοινωνήσουν τα μηνύματα της συνέχισης της διαδρομής για έξοδο από την κρίση και για πλήρη και οριστική ευόδωση των θυσιών του ελληνικού λαού.

Κλείσιμο
Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη για το βράδυ συνέντευξή του στο Mega. Η επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου προβάλλει ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να μεταβεί στο λιμάνι του Πειραιά και στις εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται η Cosco, προκειμένου να εγκαινιάσει το νέο προβλήτα ΙΙΙ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, σημειώνει πως: «Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς σήμερα στις 17:00 θα εγκαινιάσει στον Πειραιά το μεγάλο έργο της επέκτασης του Προβλήτα III, που καθιστά το λιμάνι από τα σημαντικότερα της Ευρώπης. Για το λόγο αυτό, η προγραμματισμένη την ίδια ώρα εγγραφή συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega δεν θα πραγματοποιηθεί».

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός σήμερα θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να αναδείξει το ρόλο και τη σημασία της μεγάλης επένδυσης της Cosco για την οικονομική ανάταξη του Πειραιά και για την προβολή του ως ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου αλλά και ευρύτερα για τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας.

Ομοίως τόσο σήμερα, όσο και αύριο από το βήμα της κεντρικής συγκέντρωσης του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να συμπυκνώσει και να κωδικοποιήσει το δίλημμα των εκλογών. Σωστότερα θα προτάξει τρία βασικά μηνύματα, τρεις άξονες για την επόμενη ημέρα, πρώτα και κύρια για να συσπειρώσει τη δική του εκλογική βάση, μηδενίζοντας τις διαρροές και δεύτερον, για να προβάλλει θετικά το δικό του μήνυμα, το δικό του πρόγραμμα, στην μεσαία τάξη. Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί σε όλους τους Έλληνες, πέρα και πάνω από κόμματα και παρατάξεις και ανεξαρτήτως τι είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές.

Ο τρίτος άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθεί στις επόμενες δύο ημέρες ο πρωθυπουργός είναι αυτός της απαραίτητης δόσης φόβου καθώς θα επισείει τους κινδύνους για τη χώρα από μια ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτους τους κινδύνους θα τους συγκεκριμενοποιήσει, αξιοποιώντας και την απόφαση του ELA για τη χορήγηση ρευστότητας στις τράπεζες για περίοδο 15 ημερών...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης