Τσίπρας: Κίνδυνος μόνο για την ολιγαρχία ο ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Κίνδυνος μόνο για την ολιγαρχία ο ΣΥΡΙΖΑ

Επανέλαβε το αίτημά του για αυτοδυναμία - Δέσμευση για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Τσίπρας: Κίνδυνος μόνο για την ολιγαρχία ο ΣΥΡΙΖΑ
Σφοδρή προσωπική επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο Αγρίνιο, σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει το email με τις δεσμεύσεις του στους δανειστές ο κ. Σαμαράς, δε τα καταφέρνει» και έκανε αναφορά και στα «email της ντροπής και της διαπλοκής», που είδαν προχθές το φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν «το γραφείο του πρωθυπουργού, την κυβέρνηση και την τρόικα να μηχανορραφούν για να περνάνε τα μέτρα λιτότητας, αποφεύγοντας τη Βουλή», όπως είπε.

Κλείσιμο
Ανεβάζοντας τους τόνους είπε ότι ο Α. Σαμαράς «αποσύρεται στο περιθώριο της πολιτικής ζωής κινδυνολογώντας αφόρητα» και επισήμανε: «Ο κ. Σαμαράς ζητάει την ψήφο μας για να συνεχίσει τις περικοπές, τους πληστηριασμούς και τα Μνημόνια. Αλλά δεν υπάρχουν μόνον τα email των δεσμεύσεων της λιτότητας.

Υπάρχουν και τα email της ντροπής και της διαπλοκής που είδαν προχθές το φως της δημοσιότητας. Και εμφανίζουν το γραφείο του πρωθυπουργού, την κυβέρνηση και την τρόικα να μηχανορραφούν για ν’ αποφύγουν τη Βουλή. Για να περνάνε μέτρα λιτότητας χωρίς την έγκριση της Βουλής. Και να κυβερνά η τρόικα ανεξέλεγκτη. Ως δικτάτορας σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία, με απλές διοικητικές πράξεις και ερμηνευτικές εγκυκλίους. Όπως, για παράδειγμα, οι ομαδικές απολύσεις. Όπου κυβέρνηση, γραφείο του πρωθυπουργού, τρόικα και ολιγαρχία, με κυνισμό συνωμοτούν σε βάρος εργαζομένων. Παίζουν ξεδιάντροπα με τις δουλειές των απλών ανθρώπων, παίζουν με ανθρώπινες ζωές. Ομαδικές απολύσεις, με την κυβέρνηση Σαμαρά που λειτουργεί ως νομικός σύμβουλος των βιομηχάνων για να εγκριθούν και τυπικά. Έτσι κυβέρνησε αυτόν τον τόπο ο κ. Σαμαράς. Ως υπηρέτης της τρόικας και της ολιγαρχίας. Έτσι θέλει να συνεχίσει να κυβερνά».

Ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε: «Όλοι πια ξέρουν τι τους περιμένει αν ο κ. Σαμαράς επανεκλεγεί: Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Για την κατάργηση των κατώτατων συντάξεων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυξήσεις του ΦΠΑ στα φάρμακα, στα τρόφιμα, στους λογαριασμούς ρεύματος, ύδρευσης, φυσικού αερίου, στον τουρισμό. Πληστηριασμοί της πρώτης κατοικίας υπερχρεομένων νοικοκυριών, που από  1/1/2015 είναι ανεξέλεγκτοι. Και ό,τι άλλο παράλογο ζητήσει η τρόικα, με διάφορα προσχήματα. Αυτό είναι το πραγματικό κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας».

Ο Α. Τσίπρας ζήτησε για μια ακόμη φορά ψήφο αυτοδυναμίας στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς. Και είστε το μοναδικό στήριγμά μας. Δε στηριζόμαστε ούτε σε επιχειρηματίες, ούτε σε τραπεζίτες, ούτε ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης".

Τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κίνδυνος μόνο για την ολιγαρχία που λεηλάτησε το τόπο. Όχι για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού".

Επανέλαβε την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από κοινωνικά δίκαιο φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ενώ, σχολιάζοντας τις επιθέσεις της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για τις φορολογικές του προτάσεις, την κατηγόρησε ότι είναι το "κόμμα του πλούτου, της ολιγαρχίας και της διαπλοκής. Το κόμμα που προστατεύει τα συμφέροντα του 1%". "Ε εμείς είμαστε εδώ για να προστατέψουμε το υπόλοιπο 99% του Ελληνικού λαού", πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης