Ο Σαμαράς στο πάρτι του Άντριου Λιβέρις στο Καστελόριζο

Ο Σαμαράς στο πάρτι του Άντριου Λιβέρις στο Καστελόριζο

Ανακοίνωσε στους κατοίκους του ακριτικού νησιού πως η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης πέντε χρόνια μετά το διάγγελμα Παπανδρέου - Ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με περισσότερους από 100 επιχειρηματίες από Αμερική, Αυστραλία και Ιταλία 

Ο Σαμαράς στο πάρτι του Άντριου Λιβέρις στο Καστελόριζο
Στο Καστελόριζο βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παρευρέθηκε στο πάρτι που έδωσε για τα 60ά γενέθλιά του ο ομογενής επιχειρηματίας και σύμβουλος του Ομπάμα, Άντριου Λιβέρις. 


Κλείσιμο
Πηγή φωτό: Rodosalarm.gr

Ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με περισσότερους από 100 επιχειρηματίες από Αμερική, Αυστραλία και Ιταλία που βρέθηκαν στο κτήμα του Νικόλαου Μύταρη όπου πραγματοποιήθηκε το event. 

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε συζητήσεις για επενδυτικά έργα που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρόνο. 


Πηγή φωτό: Rodosalarm.gr


Οι περισσότεροι επιχειρηματίες συμφώνησαν πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο μακριά από τη χρεοκοπία ωστόσο του επισήμαναν πως πρέπει να κάνει κάτι για τη φορολογία ώστε να μπορούν να έρθουν και οι επενδύσεις. 

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο Καστελόριζο το μεσημέρι του Σαββάτου και έμεινε μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής όπου και αναχώρησε. 


Πηγή φωτό: Rodosalarm.gr


Εκτός από την εκδήλωση του Αντριου Λιβέρης, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να μιλήσει με το δήμαρχο κ. Αχλαδιώτη τον οποίο άκουσε προσεκτικά ενώ του είπε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να λύσει τα προβλήματα του ακριτικού νησιού. Μάλιστα, τηλεφώνησε ο ίδιος σε υπουργούς από τους οποίους ζήτησε να επιληφθούν όσο μπορούν πιο σύντομα για να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Καστελόριζο. 


Πηγή φωτό: Rodosalarm.gr


«Το 2009 ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε το Καστελόριζο για να ανακοινώσει την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια. Σήμερα πέντε χρόνια μετά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μας επισκέφθηκε και μας ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια μέσα από τα έργα ανάπτυξης και τις επενδύσεις που θα έρθουν στην χώρα» είπε στο protothema.gr ο δήμαρχος κ. Γιώργος  Αχλαδιώτης.


Πηγή φωτό: Rodosalarm.gr


Ο δήμαρχος Καστελορίζου απένειμε στον πρωθυπουργό τιμητική πλακέτα για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τα προβλήματα του ακριτικού νησιού.


Πηγή φωτό: Rodosalarm.gr


Στο πάρτι του Άντριου Λιβέρις, ο οποίος αν και έχει σπίτι στο Καστελόριζο έκανε το γενέθλιο πάρτι του στο κτήμα ενός φίλου του ελληνοαυστραλού του Νικόλαου Μύταρου, παρευρέθηκαν δεκάδες επιχειρηματίες ανά τον κόσμο. Όλοι τους είχαν φθάσει από την Παρασκευή με τις θαλαμηγούς τους ή με γιοτ που είχαν ενοικιάσει. 

Ο Αντριου Λιβέρης που είναι ελληνικής καταγωγής, γεννήθηκε στην Αυστραλία και διαπρέπει στις ΗΠΑ έρχεται τακτικά στο Καστελόριζο και στη Ρόδο και έχει ένα γνήσιο, ατόφιο πάθος για την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι από τα ηγετικά στελέχη της πρωτοβουλίας Hellenic Initiative για την στήριξη της χώρας εν μέσω κρίσης. 


Πηγή φωτό: Rodosalarm.gr


Ο Λιβέρης, γεννήθηκε στο Νταρβίν της Αυστραλίας και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στο Μπρίσμπεϊν, λαμβάνοντας πτυχίου χημικού μηχανικού. Εκτός από πρόεδρος της «The Dow Chemical» είναι μέλος στο ΔΣ της ΙΒΜ, καθώς και πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ενώσεων Χημικών, αντιπρόεδρος του Business Council και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Business Roundtable. Ο Λιβέρης είναι, επιπλέον, μεταξύ άλλων, μέλος του US-India CEO Forum, του Peterson Institute for International Economics, της American Australian Association, καθώς και επίτροπος (trustee) του Πανεπιστημίου Tufts.

Ο Λιβέρις κατοικεί στο Μίντλαντ του Μίσιγκαν, ενώ αυτός και η σύζυγός του, Paula, έχουν τρία παιδιά.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης