Κεδίκογλου: Όσοι καθηγητές δεν πάνε αύριο στα σχολεία, θα διωχθούν πειθαρχικά

Κεδίκογλου: Όσοι καθηγητές δεν πάνε αύριο στα σχολεία, θα διωχθούν πειθαρχικά

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας δεν βρίσκει τον λόγο να παρακούσουν οι καθηγητές και οι μαθητές το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο αναφέρει ρητά ότι οι ημέρες καταλήψεων θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα

Κεδίκογλου: Όσοι καθηγητές δεν πάνε αύριο στα σχολεία, θα διωχθούν πειθαρχικά
Απόλυτος ήταν ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, όσον αφορά στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας στα σχολεία.

Όπως ανέφερε στο Star, δεν βρίσκει τον λόγο να παρακούσουν οι καθηγητές και οι μαθητές το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο έχει εκδοθεί από τον Νοέμβριο και αναφέρει ρητά ότι οι ημέρες καταλήψεων θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και αν κριθεί αναγκαίο και στο τέλος της χρονιάς.

Όπως τόνισε ο κ. Κεδίκογλου όσοι δεν υπακούσουν στις ρητές εντολές τότε θα διωχθούν πειθαρχικά. «Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανένα δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση».

Κλείσιμο
Ο υφυπουργός Παιδείας εξαπέλυσε και επίθεση στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, υπογραμμίζοντας ότι εξαργύρωσε την επανάστασή του με την υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά όταν ην επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις την εξαργύρωσε και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ προχωρά σε τρίωρες στάσεις εργασίας από την Τετάρτη αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καλυφθούν οι χαμένες λόγω καταλήψεων ώρες διδασκαλίας με μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα.

Ειδικότερα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας 8 - 11 π.μ. για τις ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 23, 24 και 25 Απριλίου αντίστοιχα, στα σχολεία όπου οι περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης ορίζουν αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα, και καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες όπου απαιτείται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης