Τι απάντησε ο Παπανδρέου στις φήμες ότι φτιάχνει κόμμα

Τι απάντησε ο Παπανδρέου στις φήμες ότι φτιάχνει κόμμα

«Δεν διακινδύνευσα ούτε θα διακινδύνευα την κυβερνητική πλειοψηφία», είπε ο πρώην πρωθυπουργός ερωτηθείς από το Bloomberg αν αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - Εξαπέλυσε νέα επίθεση στις τράπεζες λέγοντας: «Ακόμα ζητάμε από τους Έλληνες φορολογούμενους να πληρώνουν για τις τράπεζες»

Τι απάντησε ο Παπανδρέου στις φήμες ότι φτιάχνει κόμμα
«Είναι φήμες. Και νομίζω ότι είναι επικίνδυνο να απαντάς σε φήμες την Πρωταπριλιά», απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ερώτηση δημοσιογράφου του Bloomberg αν σκοπεύει να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και να φτιάξει δικό του κόμμα.

Βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο απάντησε ο κ. Παπανδρέου στο σχετικό ερώτημα (από το 06:30 μέχρι το τέλος του βίντεο), δημιουργείται η αίσθηση ότι ο κ. Παπανδρέου δεν είχε διάθεση να διαψεύσει τις φήμες αλλά μάλλον ενδιαφερόταν να αποφύγει το ερώτημα αξιοποιώντας τη συγκυρία της Πρωταπριλιάς.

Στη συνέντευξή του ο κ. Παπανδρέου λέει ότι είναι «υπέρ της επιτυχίας του κυβερνητικού συνασπισμού», υποστηρίζοντας ότι παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού για να δημιουργηθεί η σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας.
Κλείσιμο

«Είναι πιθανό», απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός στο ερώτημα του δημοσιογράφου του Bloomberg αν θεωρεί ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα πετύχει στο έργο της. Με τη σιβυλλική του απάντηση ο κ. Παπανδρέου δείχνει ότι θέλει να αποστασιοποιηθεί από την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να ασκήσει κριτική την κυβέρνηση να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις.

«Η κριτική μου», είπε ο πρώην πρωθυπουργός είναι πως «έχουμε κάνει ό,τι χρειαζόταν στο δημοσιονομικό πεδίο, τώρα πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτερα σε διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις». «Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι απόλυτη αναγκαιότητα», συνέχισε.

Νέα επίθεση στις τράπεζες

«Ακόμη ζητάμε από τους Έλληνες φορολογούμενους να πληρώνουν για τις τράπεζες», είπε ο πρώην πρωθυπουργός αιτιολογώντας το «όχι» που είπε στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αφορούσε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Οι Έλληνες έχουν θυσιάσει πολλά, δεν μπορούν να δέχονται βάρη ξανά και ξανά», είπε ο κ. Παπανδρέου. Στο ερώτημα του Bloomberg αν θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε: «Ναι, δεν διακινδύνευσα ούτε θα διακινδύνευα την κυβερνητική πλειοψηφία». Μάλιστα χαρακτήρισε προσωπική ψήφο το «όχι στη διάταξη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο κ. Παπανδρέου προέβλεψε ότι στις ευρωεκλογές θα υπάρξει ψήφος διαμαρτυρίας και πρόσθεσε ότι στηρίζει την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης