Η Noble ψάχνει και για πετρέλαιο στο οικόπεδο 12 της κυπριακής AOZ

Η Noble ψάχνει και για πετρέλαιο στο οικόπεδο 12 της κυπριακής AOZ

O υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι σχεδιασμοί της εταιρείας για περαιτέρω ερευνητική δραστηριότητα

Η Noble ψάχνει και για πετρέλαιο στο οικόπεδο 12 της κυπριακής AOZ
Η αμερικάνικη εταιρεία Noble βρίσκεται σε αναζήτηση και πετρελαίου πέραν του φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Ενέργειας Γ. Λακκοτρύπη και του Αντιπροέδρου της εταιρείας Keith Elliot μετά από συνάντηση  της αντιπροσωπείας της Noble με τον Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «συζητήθηκαν οι σχεδιασμοί της εταιρείας για περαιτέρω ερευνητική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ και πιο συγκεκριμένα στο τεμάχιο 12. Συζητήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα και ιδιαίτερα ο χρόνος που χρειάζεται η εταιρεία για να αναλύσει τα δεδομένα που έχει συλλέξει από την τελευταία επιβεβαιωτική γεώτρηση καθώς επίσης και από τα τρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα».

Κλείσιμο
Υπολογίζεται ότι μέχρι τον Απρίλιο θα είναι έτοιμη η Noble  να μπορέσει να καταδείξει πού θα γίνει η επόμενη ερευνητική γεώτρηση και να καταδείξει αν χρειάζεται και ακόμη μία επιβεβαιωτική για το κοίτασμα Αφροδίτη».

 Ερωτηθείς αν η ερευνητική δραστηριότητα περιλαμβάνει και έρευνες για πετρέλαιο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «κοιτάζουμε διάφορες προοπτικές. Ναι, όντως είναι και για φυσικό αέριο και ενδεχομένως και για πετρέλαιο». Κληθείς να διευκρινίσει είπε ότι «μιλάμε για άλλο κοίτασμα πέραν του Αφροδίτη».

Ο Πρόεδρος της Noble Κ. Elliot είπε ότι «βρισκόμαστε στη διαδικασία να αξιολογήσουμε ποιου τύπου προοπτικές υπάρχουν στο τεμάχιο και ψάχνουμε και για πετρέλαιο και για φυσικό αέριο, αλλά κυρίως για φυσικό αέριο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης