Σαμαράς: Η πόρτα της ΕΕ για την Ουκρανία πρέπει να παραμείνει ανοικτή

Σαμαράς: Η πόρτα της ΕΕ για την Ουκρανία πρέπει να παραμείνει ανοικτή

«Η Ελλάδα,  ως η επόμενη χώρα προεδρίας της ΕΕ, θα λειτουργήσει με στόχο να προωθήσει την επόμενη φάση του προγράμματος της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης», είπε

Σαμαράς: Η πόρτα της ΕΕ για την Ουκρανία πρέπει να παραμείνει ανοικτή
«Η πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να παραμείνει ανοικτή για μία μελλοντική υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης με την Ουκρανία», δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την παρέμβασή του στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Ανατολικής Συνεργασίας που διεξάγεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

«Από την ίδρυσή της το 2009 στην Πράγα, η Ανατολική Συνεργασία έχει αποκτήσει μια αξιοθαύμαστη δυναμική», είπε ο πρωθυπουργός.

Κλείσιμο
«Σήμερα καλωσορίζουμε τη συμφωνία για σύνδεση εκτενούς και ολοκληρωμένης ζώνης ελευθέρων συναλλαγών με τη Γεωργία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας. Συγχαίρουμε τις δύο χώρες για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί», πρόσθεσε.

Όσο για την Ουκρανία και την απόφασή της να κάνει πίσω την τελευταία στιγμή, ο κ. Σαμαράς σχολίασε πως η χώρα «ήταν πρωτοπόρος στην υιοθέτηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που άνοιξε το δρόμο για τη μονογραφή της συμφωνίας το 2012. Εκφράζουμε τη λύπη μας που η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να υπογράψει τη συμφωνία σήμερα. Ταυτόχρονα, όμως, σεβόμαστε την απόφασή της».

«Η πόρτα της ΕΕ πρέπει να παραμείνει ανοικτή για μια ενδεχόμενη υπογραφή της συμφωνίας με την Ουκρανία στο μέλλον», συμπλήρωσε.

«Η Ελλάδα,  ως η επόμενη χώρα προεδρίας της ΕΕ, θα λειτουργήσει με προθυμία στην εφαρμογή των αποφάσεων που λαμβάνονται σήμερα, προκειμένου να προωθήσει την επόμενη φάση του προγράμματος της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης. Για εμάς , η Ανατολική Εταιρική Σχέση είναι ένα έργο με στόχο την ένταξη όλων και όχι την κατάρτιση νέων διχαστικών γραμμών κατά μήκος του χάρτη της Ευρώπης», είπε, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης