Σκουρλέτης: «Φιλοχρυσαυγίτικες οι απόψεις Κρανιδιώτη. Να τον αποπέμψει ο Σαμαράς»

Σκουρλέτης: «Φιλοχρυσαυγίτικες οι απόψεις Κρανιδιώτη. Να τον αποπέμψει ο Σαμαράς»

Η κόντρα ξεκίνησε από μια ανάρτηση του Φ. Κρανιδιώτη στο facebook που χαρακτηρίζει «σκυλολόι» το ΣΥΡΙΖΑ

Σκουρλέτης: «Φιλοχρυσαυγίτικες οι απόψεις Κρανιδιώτη. Να τον αποπέμψει ο Σαμαράς»

Την άμεση αποπομπή του Φαήλου Κρανδιώτη, στενού συμβούλου του πρωθυπουργού και στελέχους της ΝΔ, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τις απόψεις «φιλοχρυσαυγίτικες εμφυλιοπολεμικές», που «εγείρουν μείζον πολιτικό θέμα».

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Σκουρλέτης επανέρχεται σήμερα στο θέμα, που προκάλεσε μία ανάρτηση του κ. Κρανδιώτη στο facebook και χαρακτηρίζει ένοχη τη σιωπή εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Αντί της άμεσης αποπομπής του κ. Κρανιδιώτη, ο κ. Σαμαράς επιλέγει να σιωπά γεγονός που μαρτυρεί την συμφωνία του με τις απόψεις του συμβούλου του. Αλήθεια με τέτοιες απόψεις, που ανακαλύπτουν εκλεκτικές συγγένειες με τη νεοναζιστική Χ.Α. , που αποκαλούν «σκυλολόι» την αξιωματική αντιπολίτευση και προπαγανδίζουν το διχασμό θα απαντήσει ο κ. Σαμαράς στο εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα;» αναρωτιέται ο κ. Σκουρλέτης και προσθέτει: «Δυστυχώς για τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ ο κ. Κρανιδιώτης δεν είναι ο μόνος από το πρωθυπουργικό περιβάλλον που έχει ανακαλύψει εν δυνάμει σύμμαχους στην ΧΑ. Πριν λίγες μέρες ο κ. Μπαλτάκος είχε υποστηρίξει παρόμοιες απόψεις. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάψει να κρύβεται. Οφείλει απαντήσεις απέναντι στον ελληνικό λαό».
Κλείσιμο

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο κ. Κρανιδιώτης τηρώντας στάση χαμηλών τόνων με τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής, δέχθηκε κριτική από την αντιπολίτευση και αντέδρασε με μία ανάρτηση που σήκωνε πού συζήτηση: «Λοιπόν, αδέρφια, για να ξηγιόμαστε κι όπως είδατε δεν λογοκρίνω κανέναν. Εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές, Φυλάω τις σφαίρες μου για τον αληθινό αντίπαλο» έλεγε μεταξύ άλλων και προσέθετε, βάζοντας φωτιά στα τόπια και, κυρίως, ….ανεβάζοντας το επίπεδο της δημόσιας συζήτησης: «Το σκυλολόϊ του ΣΥΡΙΖΑ, των αντεξουσιαστών και τ' αρχίδια μου τα δυο, μου επιτίθενται με μίσος γιατί δεν βρίζω, γιατί απευθύνομαι στην βάση της ΧΑ, γιατί δηλώνω και είμαι Εθνικιστής, γιατί δεν νοιώθω ΚΑΝΕΝΑ δέος για όλους αυτούς τους μαλάκες… Δεν εκχωρώ τον πατριωτισμό μου στην ΧΑ, όπως δεν εκχωρώ την κοινωνική δικαιοσύνη στην αριστερά. Να θυμάστε όμως πως δεν απευθύνεστε σε κανά αγοράκι της κολωνακιώτικης ελαφροδεξιάς, κι όπως εγώ δεν βρίζω και συζητώ, να σέβεστε κι εσείς».

Στην  ανάρτηση απάντησε αμέσως ο ΣΥΡΙΖΑ, με ένα σχόλιο του γραφείου τύπουπου ζητούσε από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση «για τα μισαλλόδοξα κηρύγματα του εκλεκτού του συνεργάτη και να εγκαταλείψει τα αναμασήματα περί της θεωρίας των δυο ακρών. Με τη δημοκρατία δεν παίζουμε παιχνίδια».

Ανέφερε μάλιστα ότι «όταν οι στενοί άνθρωποι του κ. Σαμαρά μιλούν για «σφαίρες» που τις κρατούν για τους «αληθινούς αντιπάλους» διευκρινίζοντας πως αυτοί δεν είναι οι χρυσαυγίτες της «διπλανής πόρτας» αλλά η αριστερά, είναι κατανοητό γιατί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του χάιδευαν το νεοναζιστικό μόρφωμα όλο το προηγούμενο διάστημα, κάνοντας τα στραβά μάτια μπροστά στην εγκληματική δράση της Χ.Α.».



Η σιωπή από το Μαξίμου όμως οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ να σηκώσει και πάλι το θέμα, στο οποίο φέρεται αποφασισμένος να επιμείνει, καθώς θεωρεί ότι πίσω από τις απόψεις αυτές, όπως και τη θεωρία που υποστήριξε με θέρμη ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, επίσης στενός πρωθυπουργικός σύμβουλος, κρύβεται μία προσπάθεια στοχοποίησης της αριστεράς.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης