Δημήτρης Σκουλός: Όλο το παρασκήνιο της επίμαχης φωτογραφίας με τον άστεγο στο κέντρο της Αθήνας

Δημήτρης Σκουλός: Όλο το παρασκήνιο της επίμαχης φωτογραφίας με τον άστεγο στο κέντρο της Αθήνας

Τι συνέβη πραγματικά και πώς φτάσαμε στη διαδικτυακή «ανθρωποφαγία»

skoulos
Το φαινόμενο -γιατί περί φαινομένου πρόκειται- των λαϊκών ιντερνετικών δικαστηρίων λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, αφού ο καθένας πλέον, μέσα από τη δύναμη που του παρέχουν τα social media, μπορεί να εκφράζει ελεύθερος -και κάποιες φορές και ανώνυμα- τις απόψεις του.

Ένα λαϊκό διαδικτυακό δικαστήριο έχει στηθεί τα τελευταία 24ωρα, με αφορμή μια εικόνα που απεικονίζει τον Δημήτρη Σκουλό να φωτογραφίζει ένα μοντέλο -όχι για το GNTM, στο οποίο είναι ένας από τους κριτές- αλλά για δουλειά πελάτη του, ενώ στο καρέ φαίνεται και ένας άστεγος ξαπλωμένος στο δρόμο.

Η εικόνα αυτή έγινε γρήγορα viral και τα σχόλια των χρηστών ήταν αρκετά επικριτικά για τον γνωστό φωτογράφο. Ποια όμως ειναι η αλήθεια, όπως αποκαλύπτεται μέσα από το ρεπορτάζ; Ο Δημήτρης Σκουλός εκείνη την ημέρα περιφερόταν περίπου για μια ώρα στο κέντρο της Αθήνας κάνοντας reperage, αναζητώντας δηλαδή το σημείο για τη φωτογράφισή του.

Η βασική φωτογράφιση έγινε στο Κολωνάκι μπροστά από συγκεκριμένο κατάστημα επώνυμων ειδών ένδυσης, ενώ ένα πολύ μικρό μέρος αποφασίστηκε να γίνει στην οδό Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, τον Δημήτρη Σκουλό εντόπισαν δύο παπαράτσι οι οποίοι κινούνταν στο κέντρο της Αθήνας, όπως κάνουν σχεδόν καθημερινά, για να εντοπίσουν επωνύμους. Βλέποντας τον Δημήτρη Σκουλό, αποφασίζουν να τον ακολουθήσουν πραγματοποιώντας λήψεις από τη φωτογράφιση που έκανε.

Έχοντας περάσει νωρίτερα από την οδό Πανεπιστημίου, ψάχνοντας το σημείο που θα έβαζε το μοντέλο να φωτογραφηθεί, δεν υπήρχε κανένας άστεγος στο σημείο. Ο άνθρωπος ο οποίος είναι χρήστης ουσιών και άστεγος εμφανίστηκε, όταν είχε ήδη φθάσει στο σημείο ο Δημήτρης Σκουλός και πραγματοποιούσε τη φωτογράφισή του και ξάπλωσε στο σημείο όπου συνηθίζει να κάθεται.

Κλείσιμο
Περαστικός που περπατούσε στην Πανεπιστημίου σήκωσε το κινητό του τηλέφωνο και τράβηξε την εικόνα που διοχετεύθηκε στα social media και έγινε ο μεγάλος χαμός. Όπως φωτογραφίες και βίντεο τράβηξε και ο ένας παπαράτσι που ακολουθούσε τον Σκουλό.

Ο Δημήτρης Σκουλός, μετά τον ντόρο και το διαδικτυακό bullying που υπέστη, έχει επιλέξει το δρόμο της σιωπής και, όπως είπαν άνθρωποι του περιβάλλοντός του στο protothema.gr, δεν είναι διατεθειμένος να κάνει κανένα σχόλιο για την διαδικτυακή ανθρωποφαγία και την αποδόμηση προσωπικοτήτων, για κάτι για το οποίο δεν είναι υπεύθυνος.

Νωρίτερα, στην εκπομπή «Ευτυχείτε» προβλήθηκε ένα βίντεο από την πολυσυζητημένη φωτογράφιση που έκανε ο Δημήτρης Σκουλός για γνωστό περιοδικό στο κέντρο της Αθήνας, πλάι σε έναν άστεγο και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, φαίνεται ο γνωστός φωτογράφος και μέλος της επιτροπής του GNTM στα παρασκήνια των λήψεων, μαζί με τους συνεργάτες του και το μοντέλο που ποζάρει, επί της οδού Βουκουρεστίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου ωστόσο δεν έχει καταγραφεί η φιγούρα του αστέγου.



Ειδήσεις σήμερα:

Σε 17 χώρες θα στείλει η Ρωσία το φάρμακο Avifavir κατά του κορωνοϊού

Πρόεδρος ΟΣΥ (ΘΕΜΑ 104,6): Νωρίτερα από τα τέλη Οκτωβρίου η ενίσχυση των δύσκολων γραμμών με λεωφορεία των ΚΤΕΛ

Βορίδης: Ο Ερντογάν κατέληξε να εκλιπαρεί για διάλογο γιατί απέτυχε σε όλα τα άλλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης