Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα Κυριακή, Χριστιανικά Σωματεία και Θεολόγοι στα Προπύλαια κατά των «Νέων Θρησκευτικών», που, όπως υπογραμμίζουν οι διαδηλωτές, έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της Ελλάδας και τους νόμους του Κράτους.
Στα Προπύλαια από νωρίς είχε στηθεί εξέδρα όπου οι ομιλητές ανέπτυξαν τα επιχειρήματα τους, σχετικά με την αντίθεσή τους στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αλλάξει το μάθημα των θρησκευτικών. Στην συνέχεια πραγματοποίησαν και πορεία προς της Βουλή όπου παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Εκεί αυτή την ώρα, μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, βρίσκονται και διαμαρτύρωνται και οι πολύτεκνοι.
Κλείσιμο
Συγκεκριμένα τα Χριστιανικά σωματεία κατέβηκαν σε συλλαλητήριο αντιδρώντας στον «πολυθρησκειακό προσανατολισμό» των «Νέων Θρησκευτικών» και σε συνεργασία με τους θεολογικούς συλλόγους της χώρας αλλά και την ΑΣΠΕ ζητούν να μην προχωρήσει καμία αλλαγή.
Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους, η ΑΣΠΕ και τα Χριστιανικά Σωματεία τα Νέα Θρησκευτικά έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τους νόμους της Ελλάδας, υποβαθμίζουν ύπουλα το πρόσωπο του Χριστού και την αλήθεια της Ορθοδοξίας, οδηγούν στην πανθρησκεία και τον αγνωστικισμό και στηρίζουν την άνιση μεταχείριση των ορθοδόξων μαθητών σε σχέση με τις μικρές ομάδες των αλλοθρήσκων.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.