Κατάληψη αντιεξουσιαστών στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κατάληψη αντιεξουσιαστών στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η ηγεσία του ΕΚΠΑ διαβεβαίωσε ότι δεν θα διαταραχθεί η ομαλή ροή της των εργασιών -  Το υπουργείο καλεί τους καταληψίες να αποχωρήσουν

Κατάληψη αντιεξουσιαστών στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών
Κατάληψη στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε από μικρή ομάδα, περίπου 40 αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών 

Η ηγεσία του ΕΚΠΑ διαβεβαίωσε ότι δεν θα διαταραχθεί η ομαλή ροή της πανεπιστημιακής ζωής.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας είχε άμεση αντίδραση και μετά από την συγκρότηση της επιτροπής “Παρασκευόπουλου” για τη βία στα Πανεπιστήμια, καταδικάζει την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οπως τονίζεται «με αφορμή την εισβολή ομάδας ατόμων στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών το Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων σημειώνει: Κάθε πράξη βίας και διατάραξης της ακαδημαϊκής ειρήνης είναι απολύτως καταδικαστέα. Η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές και το ακαδημαϊκό έργο δεν μπορούν να παρεμποδίζονται από εισβολείς και καταληψίες. Το Υπουργείο Παιδείας, 'Ερευνας και Θρησκευμάτων συντάσσεται με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και καλεί τους καταληψίες να αποχωρήσουν από το Ίδρυμα».  

Οι καταληψίες «ζητούν δικαίωση για τον Κωνσταντίνο Γιατζόγλου», ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή του πακέτου - βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης