Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κορώνη: Δίπλα από σπίτια έφτασαν οι φλόγες

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κορώνη: Δίπλα από σπίτια έφτασαν οι φλόγες

Έκαψε πολλά στρέμματα με ελιές και αμπέλια - Μεγάλη κινητοποίηση από την πυροσβεστική - Ξεκίνησε από τρία μέτωπα - Το ένα μέτωπο είναι υπό έλεγχο, τα άλλα δύο σχημάτισαν ένα μεγαλύτερο το οποίο συνεχίζει να καίει

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κορώνη: Δίπλα από σπίτια έφτασαν οι φλόγες
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Κορώνης, στην Μεσσηνία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πύλου Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος μίλησε στο
protothema.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικές εστίες η οποίες ήταν πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Προς το παρόν το ένα μέτωπο έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ τα άλλα δύο ενώθηκαν σε ένα μεγαλύτερο, το οποίο συνεχίζει να καίει

Κλείσιμο


Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 12 οχήματα, από Καλαμάτα, Πύλο, Γαργαλιάνους, Μελιγαλά, Πεταλίδι και Μεγαλόπολη, καθώς επίσης τρία αεορσκάφη PZL και δύο καναντέρ. 


 
Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστών. Β
ασικό μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν να κρατηθεί το πύρινο μέτωπο μακριά από τα πρώτα σπίτια της περιοχής, απ' όπου η φωτιά έφτασε μόλις μερικά μέτρα. Σύμφωνα με τον πρώτο υπολογισμό η φωτιά έχει κάψει 30 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης με αμπέλια, ελιές και κυπαρίσσια.



"Φοβηθήκαμε γιατί υπήρχαν ανοιχτά μέτωπα ταυτόχρονα. Πλησίασε σπίτια όμως τώρα είναι υπό έλεγχο εδώ στην Κορώνη. Εκαναν αρκετές ρίψεις από αέρος. Ευτυχώς γλιτωσαμε τα χειρότερα. Εγώ είμαι κανονικά στην δουλειά μου. Δεν κάηκαν σπίτια, ευτυχώς κινητοποιήθηκαν άμεσα", περιγράφει στο protothema.gr, η Εβελίνα, υπάλληλος super market.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης