Εκκενώθηκε το Ελληνικό από πρόσφυγες και μετανάστες

Εκκενώθηκε το Ελληνικό από πρόσφυγες και μετανάστες

Περίπου 500 άτομα, στην πλειοψηφία τους οικογένειες, μεταφέρονται στην Θήβα - Σε Δερβένι και Οινόφυτα οι υπόλοιποι

Εκκενώθηκε το Ελληνικό από πρόσφυγες και μετανάστες
Από τα ξημερώματα της Παρασκευής ξεκίνησε η ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικού, που είχαν μετατραπεί σε κέντρο προσφύγων
και
μεταναστών και η διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.

Κλείσιμο
Ήδη στις 07:00 είχε βγει από το χώρο και επιβιβαστεί στα λεωφορεία για τη Θήβα η πρώτη ομάδα μεταναστών και η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Λίγο μετά τις 11 το πρωί είχε εκκενωθεί ο χώρος των αφίξεων, οι 210 μετανάστες που βρίσκονταν στο γήπεδο του χόκεϊ επιβιβάζονταν στα λεωφορεία, ενώ από τους 108 που βρίσκονταν στους χώρους του μπέιζμπολ απέμεναν ακόμα 15. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, η υλοποίηση του σχεδιασμού ξεκίνησε εδώ και δέκα μέρες, ενώ ο κόσμος απομακρύνεται εθελουσία. Οι οικογένειες, που είναι περίπου 500 άτομα, θα μεταφερθούν στη νέα δομή της Θήβας, ενώ οι άντρες που είναι περίπου 100, θα μοιραστούν στις δομές της Θήβας, του Δερβενίου και των Οινοφύτων.

Πηγές από την αστυνομία ανέφεραν ότι περίπου το 10% δεν έχουν εκφράσει τη βούληση να φύγουν, ενώ για όσους αντιδράσουν στη μεταφορά τους θα υπάρξει διαπραγμάτευση με τη συμμετοχή διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, διερμηνέων και εκπροσώπων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Χθες βράδυ μοιράστηκαν στους πρόσφυγες ειδικές συσκευασίες για να μαζέψουν τα πράγματά τους, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχουν αντιρρήσεις από την πλευρά των προσφύγων για τη μεταφορά τους.



Εν τούτοις μέσω facebook έχει δημοσιοποιηθεί εικόνα από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων κατά την διάρκεια της επιχείρησης.


Η εκκένωση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και η μετεγκατάσταση των μεταναστών στις δομές της Θήβας ξεκίνησε στις 23 Μαΐου, όταν κλιμάκια των συναρμόδιων υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη μετέβησαν στην παλιά αίθουσα αφίξεων του πρώην αεροδρομίου όπου και ενημέρωσαν τις ΜΚΟ και τους περίπου 700 μετανάστες που φιλοξενούνταν για την εκκένωση του χώρου. 



Δείτε βίντεο: Εκκενώνουν το Ελληνικό από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης