Τις «ματωμένες» ποδιές τους έκαψαν οι καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Υγείας

Τις «ματωμένες» ποδιές τους έκαψαν οι καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Υγείας

Περικύκλωσαν με σύρμα το υπουργείο, έστησαν «τραπέζι» με όσπρια και κρέμασαν κρεμάλες στα γύρω δέντρα - Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι χάνουν την δουλειά τους γιατί δεν μοριοδοτούνται στον νέο διαγωνισμό

Τις «ματωμένες» ποδιές τους έκαψαν οι καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Υγείας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το μεσημέρι της Πέμπτης οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στις δομές Υγείας έξω από το υπουργείο.

Οι καθαρίστριες περικύκλωσαν το υπουργείο με σύρμα, όπου άπλωσαν τις «ματωμένες» ποδιές τους, έστησαν «τραπέζι» με όσπρια και κρέμασαν κρεμάλες στα γύρω δέντρα. 

Λίγο αργότερα άναψαν φωτιές και έκαψαν τις ποδιές τους.


Κλείσιμο

Στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου διαμαρτυρόμενοι ότι το νέο καθεστώς εργασίας εξωθεί στην απεργία 8.000 απασχολούμενους.









Συγκεκριμένα, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι λένε ότι δεν ικανοποιήθηκαν από τη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, στις 16 Φεβρουαρίου, καθώς στην επεισοδιακή εκείνη επαφή που είχαν ενημερώθηκαν ότι ο νέος νόμος για την απασχόληση των εργολαβικών εργαζομένων θα εφαρμοστεί άμεσα.

Όπως πιστεύουν οι ίδιοι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στον διαγωνισμό για τις προσλήψεις δίδεται προβάδισμα στους ανέργους με 300 μόρια για έξι μήνες ανεργία, ενώ οι εργολαβικοί εργαζόμενοι λαμβάνουν 1 μόριο επιπλέον το μήνα και μέχρι 120 μήνες.

Ακόμα ο νόμος προβλέπει ότι για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν ελληνική ιθαγένεια ή άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 







«Εξαιτίας αυτών των κριτηρίων και προϋποθέσεων πετάνε στα σκουπίδια όλους τους εργολαβικούς εργαζόμενους. Μειώνουν πλασματικά την ανεργία για να λένε ψέματα για τα δήθεν επιτεύγματα της κυβέρνησης», σχολιάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και ζητά «να απαντήσει ο Πρωθυπουργός τι διαφορετικό έχουν οι πρώην καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, με τις καθαρίστριες των Νοσοκομείων που εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εργολάβων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης