Τρεις αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο

Τρεις αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο

Δύο τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο, αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και ανάγκασαν τους Έλληνες πιλότους να εμπλακούν σε αερομαχίες σε τρεις περιπτώσεις για να τα αναχαιτίσουν

Τρεις αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο
Νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου σημειώθηκαν σήμερα από αεροσκάφη της Τουρκίας. Δεν είναι όμως, οι τρεις παραβιάσεις που σημειώθηκαν, ούτε η μία παράβαση του FIR Αθηνών, ούτε υπήρξε κάποια υπερπτήση πάνω από κάποιο ελληνικό νησί. Αυτό που είναι ανησυχητικό και αποτελεί σαφέστατα ποιοτική διαφοροποίηση, είναι το γεγονός πως υπήρξαν τρεις εμπλοκές των τουρκικών αεροσκαών που εισέβαλαν στον εθνικό εναέριοχώρο, με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Τον τελευταίο καιρό τα τουρκικά μαχητικά, παραβίαζαν και έκαναν υπερπτήσεις, όμως, αυτή τη φορά, παρά την παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου της Ελλάδας και παρά τις προειδοποιήσεις, οι Τούρκοι πιλότοι συνέχισαν την πτήση τους, αναγκάζοντας τους Έλληνες πιλότους να εμπλακούν σε σκληρά dogfights και μάλιστα σε τρεις περιπτώσεις. 

Τα δύο τουρκικά μαχητικά, μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο στην περιοχή του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου. Και τα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Παρά το γεγονός ότι «αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» από τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, οι Τούρκοι χειριστές επέλεξαν να κλιμακώσουν και προκάλεσαν σκληρές εικονικές αερομαχίες σε τρεις περιπτώσεις, πράγμα εξαιρετικά ασυνήθιστο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης