Βίντεο: Έριξαν το «υπουργικό συμβούλιο» στη θάλασσα από την γέφυρα του Ρίου

Βίντεο: Έριξαν το «υπουργικό συμβούλιο» στη θάλασσα από την γέφυρα του Ρίου

Μια δυναμική  και πρωτότυπη διαμαρτυρία στην Πάτρα -  Δείτε εικόνες με το «νεκρό ασθενοφόρο», το υπαίθριο νοσοκομείο, αλλά και «ασθενείς» στο δρόμο

Βίντεο: Έριξαν το «υπουργικό συμβούλιο» στη θάλασσα από την γέφυρα του Ρίου
Με μια δυναμική κινητοποίηση που τα είχε όλα,  από ένα «νεκρό ασθενοφόρο», ένα υπαίθριο νοσοκομείο, αλλά και ασθενείς στο δρόμο, 
στην Πάτρα βρέθηκε σήμερα το Καραβάνι της Υγείας.

Κλείσιμο


Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 08.30 το πρωί, στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Από εκεί όλοι οι φορείς ξεκίνησαν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το εθνικό σύστημα υγείας. Την κινητοποίηση «καραβάνι για την υγεία» διοργάνωσαν η ΠΟΕΔΗΝ και η ΑΔΕΔΥ.

Η πορεία πέρασε από το κέντρο της πόλης μέσω των οδών Γούναρη και Κορίνθου και κατευθύνθηκε, αρχικά στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ και στη συνέχεια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ για να καταλήξει στη γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης όπου υπήρξε και ολιγόλεπτος αποκλεισμός. 









Οι διαδηλωτές συμβολικά πέταξαν από τη γέφυρα στη θάλασσα ένα πανό με το υπουργικό συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική που αφορά στην υγεία.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΚΝΠ Άγ. Ανδρέας, από το οποίο έγινε η εκκίνηση και γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ , Κώστας Πετρόπουλος, η συμμετοχή άγγιξε τις 3 με 3,5 χιλιάδες κόσμου, από τη Δυτική Ελλάδα. Το παρών έδωσαν εργαζόμενοι νοσοκομείων, γιατροί, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, συνταξιούχοι κ.α.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης