Έθαψαν τον μικρό Μπεν κάτω από μπάζα;

Έθαψαν τον μικρό Μπεν κάτω από μπάζα;

Νέα τροπή στις έρευνες από έναν «σημαντικό νέο μάρτυρα» σύμφωνα με τη Mirror - «Τρέμω σε αυτό το ενδεχόμενο. Η ιδέα ότι θάφτηκε κάτω από τα μπάζα με αρρωσταίνει», δηλώνει η μητέρα του

Έθαψαν τον μικρό Μπεν κάτω από μπάζα;
Ανατροπή στην υπόθεση της αναζήτησης του μικρού Μπεν που αγνοείται από το 1991 φέρνει η έρευνα των Βρετανών αστυνομικών σε χώρο με μπάζα σε απόσταση 1χλμ. από το αγροτόσπιτο στο οποίο έμενε το μικρό αγόρι πριν από 25 χρόνια.

Όπως αναφέρει η Daily Mirror η μητέρα του αγοριού, Κέρι, δήλωσε ότι «ήθελα να ουρλιάξω» όταν έμαθε ότι ο «Ντίνο», ο άνθρωπος που κατά ένα σενάριο σκότωσε τον Μπεν με τον εκσκαφέα του, μετέφερε μπάζα σε άλλο χώρο από αυτόν που χρησιμοποιούσε εκείνη την περίοδο λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του αγοριού.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα τη νέα πληροφορία παρείχε ένας «σημαντικός» νέος μάρτυρας.

Κλείσιμο
Οι αστυνομικοί του Νότιου Γιορκσάιρ εκτιμάται ότι θα περάσουν τις επόμενες 4-5 ημέρες ερευνώντας τον σωρό με τα μπάζα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρουν στοιχεία για το τι συνέβη πριν από 25 χρόνια στην Κω.

«Τρέμω στο ενδεχόμενο να βρίσκεται εδώ. Οι επόμενες ημέρες θα είναι αγωνιώδεις. Η ιδέα ότι είναι θαμμένος κάτω από αυτά τα μπάζα με αρρωσταίνει. Πίστευα ότι είναι αδύνατο να πονέσει κανείς περισσότερο αλλά κάθε ημέρα γίνεται όλο και πιο επίπονο αυτό το πράγμα» δήλωσε στη Mirror η Κέρι Νίνταμ.

«Δεν είχε ανάγκη να μεταφέρει μπάζα σε αυτό το σημείο ο Μπάρκας. Είχε ήδη έναν χώρο που τα τοποθετούσε. Ο μόνος λόγος για να το κάνει θα ήταν για να κρύψει κάτι» υποστηρίζει η μητέρα του Μπεν λέγοντας ότι τα μπάζα αυτά μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής της πριν από 25χρόνια στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.



Η εξέλίξη αυτή έρχεται μετά από δέκα ημέρες παραμονής του βρετανικού κλιμακίου στην Κω καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στην εξιχνίαση της εξαφάνισης του Μπεν. 

Παρά το γεγονός ότι οι ερευνητές από το Νότιο Γιορκσαιρ, σε συνεργασία με τους Έλληνες εθελοντές που βρίσκονται στο νησί, δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό συλλέγοντας οποιοδήποτε εύρημα θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο για να αποκαλύψει την τύχη του Μπεν, οι έρευνες φαίνονται να μην αποδίδουν μέχρι στιγμής καρπούς. 

Τόσο τα οστά που βρέθηκαν από την πρώτη κιόλας ημέρα των ανασκαφών όσο και το κομμάτι υφάσματος που εντόπισαν οι αστυνομικοί του Νότιου Γιόρκσαιρ, αποδείχθηκε πως δεν ανήκουν στο νήπιο. 

Τις τελευταίες τρεις ημέρες μάλιστα, οι ερευνητές κάνουν προεργασίες στο δεύτερο χωράφι που τους υπέδειξε ο μάρτυρας - κλειδί προκειμένου να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες εκεί οι ανασκαφές. 

Ήδη στο χωράφι που βρίσκεται το αγροτόσπιτο σκάβουν σήμερα για δέκατη ημέρα και με δεδομένο ότι ο επικεφαλής των ερευνών είχε ξεκαθαρίσει ότι οι έρευνες θα έχουν διάρκεια 10 με 12 ημέρες, προκύπτει πως σιγά-σιγά οι αστυνομικοί θα σταματήσουν τις έρευνες στο πρώτο χωράφι και θα μεταφερθούν στο δεύτερο χώρο με την ελπίδα πως θα βρεθεί εκεί κάτι σημαντικό. 

Το μεσημέρι της Τετάρτης μετέβη στην Κω και ο παππούς του Μπεν προκειμένου να δώσει κάποιες πληροφορίες στο Βρετανικό κλιμάκιο σχετικά με τις αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία 25 χρόνια στο χωράφι όπου βρίσκεται το αγροτόσπιτο. 

«Μάς έδωσε κάποιες πληροφορίες ο παππούς του Μπεν τις οποίες εξετάζουμε και επικεντρωνόμαστε σε κάποια συγκεκριμένα σημεία. Οι έρευνες κάτω από το δωμάτιο που κατεδαφίστηκε συνεχίζονται με πιο αργούς ρυθμούς καθώς γίνεται λεπτομερής έρευνα σε εκείνο το σημείο», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς.

Παρά την αισιοδοξία των ερευνητών ότι αυτή τη φορά ίσως δοθεί μία απάντηση στην οικογένεια Νίνταμ, που από το 1991 ζει με την ελπίδα να ξαναγυρίσει ο Μπεν και πάλι πίσω στο σπίτι,  ο 68χρονος παππούς του αγοριού δείχνει να έχει χάσει την πίστη του καθώς σε συνέντευξή του σε βρετανική εφημερίδα εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την πορεία των ανασκαφών στο αγροτόσπιτο. 

«Αν ήταν να είχαν βρει κάτι εδώ θα το είχαν βρει μέχρι τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε βίντεο: Έθαψαν τον μικρό Μπεν κάτω από τα μπάζα; Ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης