Συνεχίζουν κανονικά MEGA, ALPHA, «Ε» Κύπρου

Συνεχίζουν κανονικά MEGA, ALPHA, «Ε» Κύπρου

Μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα

Συνεχίζουν κανονικά MEGA, ALPHA, «Ε» Κύπρου
Η επόμενη μέρα της αδειοδότησης των καναλιών στην Ελλάδα επηρεάζει και τους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Κύπρο. Η οικονομική κρίση σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», είχε επεκτείνει τα τελευταία χρόνια τις συνεργασίες των καναλιών σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς εκτός από την αναμετάδοση του ελληνικού προγράμματος είναι πλέον συμπαραγωγοί και σε σειρές. Το Mega Κύπρου και ο Alpha Κύπρου είναι τα δύο κανάλια που επηρεάζονται περισσότερο από τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αφού οι συνεργάτες τους Mega, Star και Alpha δεν είναι ανάμεσα στους σταθμούς που κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια. Αυτό που ξεκαθαρίζεται αρχικά από τους δύο κυπριακούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι πως οι εταιρείες τους στην Κύπρο δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα, συνεπώς αν όντως προχωρήσει κανονικά η διαδικασία και κλείσουν τα κανάλια στη χώρα, αυτό δεν σημαίνει πως θα δούμε κανάλια στην Κύπρο να κλείνουν.
 
Στο Mega Κύπρου που συνεργάζονται με το Star Ελλάδας και το Mega Ελλάδας, πηγές αναφέρουν πως δεν τους επηρεάζει καθόλου η απόφαση. Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου διαχειρίζεται εξολοκλήρου το κανάλι και συνεπώς θα συνεχίσει να επενδύει σε αυτό ακόμη και αν αυτό μετονομαστεί.
 
Στον Alpha Κύπρου τα πράγματα μοιάζουν πιο πολύπλοκα, αφού στους βασικούς μετόχους είναι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς που έχει τον Alpha Ελλάδας. Συνεχίζουν κανονικά το πρόγραμμα, θεωρώντας πως είναι και στην Κύπρο μια ξεχωριστή εταιρεία, άρα ενδεχομένως ο επιχειρηματίας να θέλει να συνεχίσει να επενδύει στην Κύπρο. Φυσικά, όπως φημολογείται, ο Κοντομηνάς δεν είναι μόνος του στον Alpha Κύπρου, αφού σε αυτόν συμμετέχει κι ο Κύπριος επιχειρηματίας κ. Φρίξος Κουλέρμος  
 
Κλείσιμο
Πηγές από το κανάλι Epsilon Κύπρου αναφέρουν πως συνεχίζεται κανονικά η στελέχωση στην Κύπρο, θεωρώντας πως στην Ελλάδα θα βρεθεί ο συνεργάτης για να συνεχίσει η εκπομπή του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης