Τραγωδία στην Ηλεία: Αβοήθητοι «έσβησαν» πατέρας και κόρη

Τραγωδία στην Ηλεία: Αβοήθητοι «έσβησαν» πατέρας και κόρη

Τι συνέβη το μοιραίο απόγευμα της 16ης Ιουλίου; Tι λέει ο βοσκός που τους εντόπισε; Σε κατάσταση σοκ η σύζυγος του 68χρονου και μητέρα της 44χρονης - Τα στοιχεία δεν δείχνουν εγκληματική ενέργεια

Τραγωδία στην Ηλεία: Αβοήθητοι «έσβησαν» πατέρας και κόρη
Τραγική κατάληξη έμελλε να έχουν οι οικογενειακές διακοπές του 68χρονου Κωνσταντίνου Λοϊζίδη και της 44χρονης κόρης του, Ελένης.

Πατέρας και κόρη εντοπίστηκαν νεκροί το πρωί της Δευτέρας, σε βοσκότοπο στο χωριό Μπόρσι του δήμου Ανδραβίδας, στην Ηλεία, περίπου 20 ημέρες μετά την εξαφάνισή τους. 

Κλείσιμο

Το χρονικό της τραγωδίας 

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της 16ης Ιουλίου, όταν ο 68χρονος και η 44χρονη κόρη του πήγαν να ανάψουν ένα κερί στην Αγία Μαρίνα στα Δουνέικα. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη τους αφού δεν επέστρεψαν ποτέ πίσω με αποτέλεσμα η σύζυγός του μαζί με συγγενείς να τους αναζητούν μάταια. Έτσι το απόγευμα της 17ης Ιουλίου δηλώθηκε και επίσημα στην Αστυνομία η εξαφάνιση, καθώς είχαν περάσει πλέον 24 ώρες χωρίς να δώσουν ίχνη ζωής.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κίνησαν γη και ουρανό προκειμένου να εντοπίσουν πατέρα και κόρη επιχειρώντας μάλιστα και με εναέρια μέσα. Τη λύση στο θρίλερ της εξαφάνισης του 68χρονου και της 44χρονης κόρης του ήρθε να λύσει το πρωί της Δευτέρας ένας βοσκός της περιοχής όταν εντόπισε στο χωράφι του σε προχωρημένη σήψη το κορμί της άτυχης γυναίκας. Ο ίδιος έσπευσε να ειδοποιήσει αμέσως την αστυνομία και οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν και τον πατέρα μέσα στο αυτοκίνητό του μερικά μέτρα από το σημείο που ήταν το πτώμα της 44χρονης. 

Η μαρτυρία του βοσκού στο protothema.gr 

«Σοκαρίστηκα. Είδα πρώτα το πτώμα της κοπέλας το οποίο ήταν σε πλήρη αποσύνθεση. Φοβήθηκα νόμιζα ότι ήταν εγκληματική ενέργεια. Έφυγα και πήγα κατευθείαν στην αστυνομία. Ο διοικητής αμέσως υποψιάστηκε ότι πρόκειται για τους δυο ανθρώπους οι οποίοι αγνοούνταν ένα μήνα, τώρα. Στην αρχή μου είπε να του περιγράψω τα ρούχα που φορούσαν. Από τη περιγραφή που του έκανα κατάλαβε ότι πρόκειται για τον πατέρα και τη κόρη. Πήγαμε αμέσως στο σημείο και εφόσον οι αστυνομικοί είδαν το πτώμα της κοπέλας υπέθεσαν ότι κάπου εδώ κοντά θα βρίσκεται και ο πατέρας»,
είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τσαούσης

«Στα 400 μέτρα περίπου βρήκαμε το αυτοκίνητο όπου μέσα ήταν ο πατέρας με ανοιχτή την πόρτα και τα πόδια κρεμασμένα κάτω. Ήταν και αυτός σε πλήρη αποσύνθεση. Το χωράφι μου δεν είναι επίπεδο έχει πολλές γούβες και από ό,τι είδα το αυτοκίνητο βρέθηκε μέσα στο χωράφι που σημαίνει ότι αυτός ο άτυχος άνθρωπος οδηγούσε πάνω στο χωράφι, γιατί είναι μεγάλο και όχι σε κάποιο δρόμο», εξήγησε τονίζοντας παράλληλα ότι από τύχη βρήκε τα πτώματα, καθώς είχε να πάει στο χωράφι του πάρα πολύ καιρό. 

«Τυχαία πήγα σήμερα από το σημείο. Είχα ένα μήνα να πάω γιατί έχω κι άλλα χωράφια που βοσκούν τα πρόβατα μου. Ενώ  στην αρχή φοβήθηκα για εγκληματική ενέργεια, μετά λυπήθηκα πάρα πολύ για αυτούς τους ανθρώπους».



Αποκλείουν το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας - Πήραν λάθος δρόμο; 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας απορρίπτεται και όλα δείχνουν πως πατέρας και κόρη δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν τον δρόμο της επιστροφής. Εκτιμάται πως χάθηκαν και μετά την αδυναμία να βρουν το σπίτι που διέμεναν για διακοπές στην Κουρούτα και τα Δουνέικα, επιχείρησαν να αναζητήσουν το εξοχικό σπίτι του αδερφού της συζύγου του 68χρονου στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας Βουπρασίας. 

Όμως μια σειρά λαθών και η άγνοια των δρόμων τους οδήγησε σε μια ερημική τοποθεσία σε ένα χωράφι όπου δεν υπάρχει δρόμος. 

Στο τέλος του χωματόδρομου που ακολούθησαν μέσα από το χωριό Μπόρσι, κατέληξαν σε ένα χωράφι, βατό για το αυτοκίνητό τους. Προχώρησαν και έφτασαν μετά από περίπου 800 μέτρα σε αδιέξοδο. Εκεί σταμάτησαν. Πιθανότατα να ήταν νύχτα, πιθανότατα να τους εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους. Εκτιμάται ότι τελικά ο πατέρας πέθανε ή έχασε τις αισθήσεις του. Η κόρη ανησυχώντας, προσπάθησε να γυρίσει πίσω στο δρόμο που είχαν αρχικά ακολουθήσει. Σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από το σημείο που σταμάτησε το αυτοκίνητο και που μέσα στη θέση του οδηγού βρέθηκε νεκρός ο πατέρας, εντοπίστηκε και η κόρη πεσμένη στο χώμα κρατώντας ένα παγούρι σύμφωνα με πληροφορίες. Εκεί την εγκατέλειψαν οι αισθήσεις της και εκτιμάται ότι έσβησε αβοήθητη...

Θα «μιλήσουν» οι ιστολογικές 

Έπειτα από λίγες ημέρες αναμένεται να υπάρξει το επίσημο πόρισμα, σχετικά με τα αίτια θανάτου του 68χρονου Κωνσταντίνου Λοιζΐδη και της 44χρονης κόρης του Ελένης, που βρέθηκαν νεκροί το πρωί της Δευτέρας στη θέση Καταρράχι Μπορσίου της Ανδραβίδας. Και τούτο διότι θα πρέπει να αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, με δεδομένο ότι τα δύο πτώματα βρέθηκαν σε προχωρημένη σήψη. 


Σε κατάσταση σοκ η σύζυγος του 68χρονου και μητέρα της 44χρονης 

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η σύζυγος του 68χρονου και μητέρα της 44χρονης η οποία δεν μπορεί να πιστέψει την τραγική κατάληξη που είχαν οι φετινές οικογενειακές διακοπές. Από τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισης η κυρία Αγγελική βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τις Αρχές και προσπαθούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό του συζύγου και της κόρης της με όποιον τρόπο μπορούσε.

«Τα έχω χαμένα. Δεν ξέρω τι να πω. Μιλάω με την αστυνομία συνεχώς αλλά δεν έχω κανένα νέο», έλεγε στο protothema.gr ενώ παράλληλα μαζί με τον αδερφό της και τους υπόλοιπους συγγενείς της «όργωσαν» τους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Αρκαδίας, ενώ απευθύνθηκαν σε όλα τα νοσοκομεία που βρίσκονται στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη του 68χρονου και της 44χρονης. 

Η ίδια σήμερα παρά το γεγονός ότι οι ελπίδες χάνονταν μέρα με την ημέρα δεν μπορεί να πιστέψει πως δεν θα ξαναδεί τον άντρα της και την κόρη της οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους έτσι ξαφνικά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης