Φωτογραφίες: Καράβια βγήκαν στη στεριά από την κακοκαιρία στην Ιθάκη

Φωτογραφίες: Καράβια βγήκαν στη στεριά από την κακοκαιρία στην Ιθάκη

Ένα πολυτελές γιοτ προσάραξε στην παραλία Σκίνος, ενώ ιστιοπλοϊκά που ήταν αγκυροβολημένα στο λιμάνι συγκρούστηκαν μεταξύ τους

Φωτογραφίες: Καράβια βγήκαν στη στεριά από την κακοκαιρία στην Ιθάκη
Ζημιές σε σκάφη, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ήταν το αποτέλεσμα της σφοδρής κακοκαιρίας που χτύπησε την Ιθάκη το βράδυ της Κυριακής.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι του νησιού, ο καιρός επιδεινώθηκε πολύ απότομα, ενώ τα φαινόμενα ήταν πολύ πιο ισχυρά από ό,τι είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι. 

Στην παραλία Σκίνος, στο νότιο τμήμα του νησιού, ένα πολυτελές σκάφος προσάραξε στα ρηχά, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, ενώ στο λιμάνι στο Βαθύ συγκρούστηκαν μεταξύ τους μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη που ήταν αγυροβολημένα το ένα δίπλα στο άλλο. 

Κλείσιμο








Οι άντρες του Λιμενικού Σώματος, αλλά και της Πυροσβεστικής ήταν όλο το βράδυ στο δρόμο, ώστε να παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια, ενώ και ο δήμαρχος του νησιού Διονύσης Στανίτσας ευχαρίστησε για την παρουσία τους.


Η επιστολή του δημάρχου:
Ανταποκρινόμενος στο θεσμικό μου ρόλο δεν μπορώ παρά να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μπράβο απευθυνόμενο τόσο προσωπικά σε εσάς κ. Λιμενάρχη όσο και στους υπόλοιπους υπηρετούντες συναδέλφους σας λιμενικούς, οι οποίοι κατά την χθεσινή μεγάλη κακοκαιρία και εν μέσω νύκτας με αυταπάρνηση και με ιδιαίτερο ζήλο και μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, επιδείξατε όλοι μαζί ανταποκρινόμενοι άμεσα στο καθήκον σας, αμέριστη συμπαράσταση βοηθώντας μέχρι τις πρωινές ώρες όλους τους επιβαίνοντες στα σκάφη αναψυχής, που σας είχαν ανάγκη.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ


Πηγή φωτογραφιών: Γιώργος Δρακόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης