Από Δευτέρα η μεταφορά των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως στον Ελαιώνα

Από Δευτέρα η μεταφορά των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως στον Ελαιώνα

Ο χώρος είναι έτοιμος και διαμορφωμένος σπιθαμή προς σπιθαμή -Εκτός της προθεσμίας υλοποίησης του έργου βγήκε η κυβέρνηση -Σιγή ιχθύος όσον αφορά τον προϋπολογισμό του έργου

Από Δευτέρα η μεταφορά των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως στον Ελαιώνα
Εκτός προθεσμίας από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες βγήκε η μετεγκατάσταση των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως στον Ελαιώνα σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Ο υπουργός, είχε δηλώσει πως μέσα στην εβδομάδα οι μετανάστες που βρίσκονταν στο Πεδίον του Άρεως, θα μεταφέρονταν στο Κέντρο Φιλοξενίας μεταναστών στον Ελαιώνα, κάτι που δεν συνέβη λόγω καθυστέρησης ορισμένων εργασιών.

Κλείσιμο
Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως στο Πεδίον του Άρεως οι μετανάστες έχουν ξεπεράσει τα 500 άτομα και καθημερινά ο αριθμός τους αυξάνεται, αφού καταφθάνουν στην Αθήνα μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου.

Ενδεικτικό της περίπτωσης είναι πως, χθες, 2.000 μετανάστες έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά από την Κω, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το νησί των Δωδεκανήσων, λόγω και της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.



Για τον λόγο αυτό, σήμερα έφτασε στο νησί του νοτίου Αιγαίου το επιβατικό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως πλωτό ξενοδοχείο για τη φιλοξενία περίπου 3.000 χιλιάδων μεταναστών με κόστος που φτάνει τα 500.000 ευρώ.

Το οικόπεδο 40 στρεμμάτων του δήμου Αθηναίων στον Ελαιώνα φαίνεται πως αξιοποιήθηκε μέχρι τελευταίας σπιθαμής για τη φιλοξενία των μεταναστών και έχει διαμορφωθεί ώστε να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους κατοίκους του.

Ωστόσο στον Ελαιώνα οι εργασίας συνεχίζονται και η μεταφορά των πρώτων μεταναστών στο Κέντρο Φιλοξενίας θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα λόγω Δεκαπενταύγουστου.

Η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί με μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας και οι πρώτοι που θα μπουν από τους μετανάστες θα είναι από τις ευπαθείς ομάδες γυναίκες, παιδιά και άρρωστοι.



Σήμερα οι ομάδες εργασίας έφεραν τα έπιπλα στα κοντέινερ όπως κρεβάτια, τραπέζια και καρέκλες, ενώ όσον αφορά το πρόβλημα με τα κλιματιστικά ξεπεράστηκε και βρίσκονται τοποθετημένα και έτοιμα για χρήση.

Να σημειωθεί πως ο χώρος του Κέντρου Φιλοξενίας έχει κλείσει περιμετρικά με έναν αλουμινένιο φράχτη και θα φυλάσσεται 24ωρες το 24ωρο, μιας και ήταν ένας από τους όρους του δημάρχου της Αθήνας Γεώργιου Καμίνη.

Τέλος, να αναφερθεί πως οι εμπλεκόμενοι φορείς των εργασιών στον Βοτανικό, όσον αφορά τον προϋπολογισμό του όλου εγχειρήματος, τηρούν σιγή ιχθύος, περιμένοντας όλοι την ενημέρωση από τον κ. Φλαμπουράρη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης