Πλώρη για Κω έβαλε το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»

Πλώρη για Κω έβαλε το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»

Προκειμένου να εγκατασταθούν σε αυτό περίπου 2.500 μετανάστες - Το protothema.gr μπήκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγες ώρες προτού αναχωρήσει για Κω και κατέγραψε όλες τις πυρετώδεις διαδικασίες

Πλώρη για Κω έβαλε το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»
Κατά τις 12:00 αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Κω το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της εταιρείας «Anek Lines», που αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη ναύλωση του οποίου προχώρησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να εγκατασταθούν σε αυτό περίπου 2.500 μετανάστες στην Κω, προηγουμένως βρισκόταν για εργασίες συντήρησης στη Μάλτα.


Κλείσιμο


Προκειμένου να μπορέσουν να φιλοξενηθούν σε αυτό οι περίπου 2.500 μετανάστες, ώστε να εξομαλυνθεί η έκρυθμη κατάσταση, έγιναν, τροποποιήσεις στους περισσότερους χώρους του, ενώ ξηλώθηκε όλο το ξενοδοχειακό μέρος του πλοίου. Να σημειωθεί πως το πλοίο συνολικά διαθέτει 2.200 κλίνες, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων στις οποίες θα διαμένει το 110μελές πλήρωμα. 

Το protothema.gr μπήκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγες ώρες προτού αναχωρήσει για Κω και κατέγραψε όλες τις πυρετώδεις διαδικασίες που ξεκίνησαν μερικές ημέρες πριν, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών. 

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr ξηλώθηκαν σχεδόν όλα τα τραπεζοκαθίσματα, άδειασαν οι βιτρίνες των καταστημάτων κι έγιναν εργασίες συντήρησης τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου. Σχεδόν παντού μέσα στο καράβι τοποθετήθηκαν νέες μοκέτες και ταπετσαρίες, ενώ εργάτες ανέλαβαν το βάψιμο του καταστρώματος του πλοίου. 









Οι εργασίες μέχρι και λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση του «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν εντατικές και μέχρι και αργά το βράδυ της Πέμπτης δεκάδες φορτηγά μετέφεραν κοντέινερ με είδη πρώτης ανάγκης, όπως ρούχα, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, αλλά και τρόφιμα, όπως παστεριωμένο γάλα, κονσέρβες και προϊόντα μαναβικής. 





Σύμφωνα με πηγές τα ψυγεία του πλοίου είναι όλα γεμάτα και τα τρόφιμα επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες διαβίωσης των μεταναστών που θα μεταφερθούν σε αυτό για τουλάχιστον ένα μήνα.  Παράλληλα, στο κατάστρωμα 9 θα στηθεί ιατρείο, ενώ οι προμήθειες του πλοίου σε φάρμακα βρίσκονται, επίσης, σε αφθονία.





Αξίζει να σημειώσουμε πως το «Ελευθέριος Βενιζέλος», τέλος, είναι το ίδιο καράβι που έδεσε για 1,5 μήνα στο λιμάνι του Αργοστολίου έπειτα από τους δύο μεγάλους σεισμούς που ταρακούνησαν την Κεφαλονιά στις αρχές του 2014, φιλοξενώντας πάνω από 1.000 σεισμόπληκτους. 























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης