Βοιωτία: Εξιχνιάστηκαν άλλες οκτώ κλοπές της πολυμελούς σπείρας

Βοιωτία: Εξιχνιάστηκαν άλλες οκτώ κλοπές της πολυμελούς σπείρας

Ένα χρόνο... πίσω διαπιστώθηκε ότι πηγαίνει η δράση της πολυμελούς σπείρας που ρήμαζε τα σπίτια σε διάφορες περιοχές των νομών Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Αττικής

Βοιωτία: Εξιχνιάστηκαν άλλες οκτώ κλοπές της πολυμελούς σπείρας
Ένα χρόνο... πίσω διαπιστώθηκε ότι πηγαίνει η δράση της πολυμελούς σπείρας που ρήμαζε τα σπίτια σε διάφορες περιοχές των νομών Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Αττικής και εξαρθρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο! Στην εξέλιξη της έρευνας, προέκυψε η συμμετοχή άλλων 11 ανδρών και γυναικών και εξιχνιάστηκαν άλλες οκτώ διαρρήξεις!

Σε βάρος πέντε ανδρών και έξι γυναικών ηλικίας από 20 ως και 41 χρόνων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές, οι οποίες είχαν γίνει από τον Ιούλιο του 2012 ως φέτος τον Απρίλιο και συγκεκριμένα τρεις στη Λιβαδειά, δυο στην Ιτέα, δύο στου Ζωγράφου στην Αττική και μία στο Στείρι Διστόμου Βοιωτίας

Κλείσιμο
Βασικό ρόλο στη σπείρα, είχαν 12 γυναίκες που είχαν διαρρήξει 43 μονοκατοικίες και διαμερίσματα και είχαν αποπειραθεί να εισβάλλουν σε άλλα δυο, με την βοήθεια τεσσάρων ανδρών που είχαν ρόλους τσιλιαδόρου ή μεταφορέα. Τρεις από αυτές ηλικίας 48, 35 και 19 χρόνων και ένας 24χρονος άνδρας είχαν συλληφθεί στις 23 Απριλίου στη Λιβαδειά, ενώ είχαν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία άλλων τριών ανδρών ηλικίας 25, 28 και 46 χρόνων και εννέα γυναικών ηλικίας από 21 ως και 47 χρόνων. 

Οι γυναίκες παρίσταναν τις πλανόδιες πωλήτριες, χτυπούσαν τα κουδούνια των διαμερισμάτων και, όταν διαπίστωναν ότι οι ένοικοι έλειπαν, παραβίαζαν τις ξεκλείδωτες εισόδους με μια πλαστική κάρτα. Στη συνέχεια άρπαζαν κυρίως μετρητά και χρυσαφικά, αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές, έγγραφα και άλλα αντικείμενα και διέφευγαν με όχημα στο οποίο τις περίμενε συνεργός τους. 

Με τη μέθοδο αυτή, «χτύπησαν» από τον Φεβρουάριο του 2013, 15 σπίτια στις περιοχές Λιβαδειά, Αλίαρτο, Αντίκυρα και Κυριάκι στη Βοιωτία, άλλα 20 στα Μελίσσια, του Ζωγράφου, τα Βριλήσσια, τους Αμπελόκηπους, την Ηλιούπολη και τη Νέα Ιωνία στην Αττική, οκτώ σπίτια στην Άμφισσα, την Ιτέα και την Κίρρα στην Φωκίδα και άλλα δυο στη Μαλεσίνα και το Ζέλι Αταλάντης στην Φθιώτιδα! Η συνολική αξία της λείας που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας ξεπερνά τα 200.000 ευρώ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης