Φωτιά στον Ασπρόπυργο: SOS για τα καρκινογόνα σε τρόφιμα και νερό!

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: SOS για τα καρκινογόνα σε τρόφιμα και νερό!

Ακόμη δεν έχει σβήσει η φωτιά - Μετρήσεις των καρκινογόνων ενώσεων όπως οι πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες σε γεωργικά προϊόντα, τρόφιμα και νερό ζητά ο διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Ασφάλειας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθήνας Ιωάννης Τσάκνης

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: SOS για τα καρκινογόνα σε τρόφιμα και νερό!
«Καμπανάκι» για τις παρενέργειες που θα προκαλέσει στη δημόσια υγεία η φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο κρούει ο καθηγητής Ιωάννης Τσάκνης, Διευθυντής Ερευνητικού Εργαστηρίου Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων & Ποτών στη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Αθήνας.



Κλείσιμο
«Η συνεχιζόμενη πυρκαγιά στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης απορριμμάτων στον Ασπρόπυργο, δημιουργεί πολλούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων του Λεκανοπεδίου της Αττικής και όχι μόνον» προειδοποιεί ο καθηγητής Τσάκνης.

Και προσθέτει: «Είναι γνωστό ότι από την καύση των απορριμμάτων και ειδικότερα των πλαστικών, σχηματίζονται πολλές καρκινογόνες ενώσεις όπως είναι οι πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες, διοξίνες, πολυχλωροδιφαινύλια κ.α.. Οι τοξικές αυτές για την υγεία μας ενώσεις, όχι μόνο εισπνέονται αφού διαχυθούν στην ατμόσφαιρα, αλλά και επικάθονται σε γεωργικές καλλιέργειες και ρυπαίνουν τρόφιμα και υδατικούς πόρους της ευρύτερης περιοχής».



Ο κ. Τσάκνης υπογραμμίζει: «Κατά συνέπεια οφείλει η πολιτεία να μεριμνήσει για την άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς και να προχωρήσει σε συστηματικούς και ενδελεχείς ελέγχους και μετρήσεις των επιπέδων ρύπανσης των προϊόντων, για να διασφαλιστεί έστω και τώρα, η υγεία των καταναλωτών και ιδιαίτερα των παιδιών μας».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης