Χριστούγεννα με καλοκαιρία και ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα

Χριστούγεννα με καλοκαιρία και ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα

Από το απόγευμα θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις από τα δυτικά - Σε υψηλά επίπεδα οι θερμοκρασίες - Μέτριοι έως ισχυροί οι άνεμοι στα πελάγη

Χριστούγεννα με καλοκαιρία και ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στη χώρα μας την ημέρα των Χριστουγέννων με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, εξασθενημένους ανέμους και αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή.

Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ. Στα βορειοδυτικά πελάγη θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι και στην περιοχή των Δωδεκανήσων θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι νοτιοανατολικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα διατηρηθεί ενισχυμένο στα 6 με 7 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές τους, ωστόσο στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί θα εκδηλωθεί παγετός.

Κλείσιμο
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 15 στη Βόρεια Ελλάδα, από -1 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 16 στην Ήπειρο, από 5 έως 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 8 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε τα Χριστούγεννα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις, αρκετό κρύο το πρωί και πιθανόν τοπικές ομίχλες, περιμένουμε τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης