Ήξερε το δολοφόνο του ο Μένης Κουμανταρέας;

Ήξερε το δολοφόνο του ο Μένης Κουμανταρέας;

Πολλά τα ερωτήματα γύρω από τις κινήσεις του γνωστού συγγραφέα του τελευταίο βράδυ πριν βρεθεί νεκρός - Είχε καταγγείλει πως είχε δεχθεί και στο παρελθόν επίθεση - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Ήξερε το δολοφόνο του ο Μένης Κουμανταρέας;
Πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο Μένης Κουμανταρέας τα ξημερώματα του Σαββάτου στο σπίτι του, η οποία μάλιστα απέβη μοιραία για τη ζωή του...

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο Μένης Κουμανταρέας συνέτρωγε με έναν φίλο του σε ένα μαγαζί κοντά στο σπίτι του, στην Κυψέλη. Κάποια στιγμή πληροφόρησε το συνδαιτυμόνα του πως πρέπει να γυρίσει στο σπίτι του, «για πέντε λεπτά», γιατί είχε μια συνάντηση. Όμως, κατόπιν, δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα του φίλου του, που έσπευσε στο σπίτι τού γνωστού συγγραφέα για να δει τι του συμβαίνει, καλώντας ταυτόχρονα την αστυνομία.

Το πρώτο θέμα που προκύπτει είναι: Ο Μένης Κουμανταρέας μπήκε μόνος του στο σπίτι και κατόπιν άνοιξε την πόρτα στο δολοφόνο του ή μήπως μπήκαν μαζί, την ίδια στιγμή μέσα στο σπίτι; Δηλαδή, ο Κουμανταρέας είχε φτάσει πρώτος στο σπίτι και μετά χτύπησε την πόρτα ο δολοφόνος ή μήπως είχαν συναντηθεί πριν την άφιξή τους στο σπίτι;
Κλείσιμο

Το δεύτερο θέμα που προκύπτει είναι πώς προέκυψε μία ξαφνική συνάντηση «πέντε λεπτών» λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Πότε είχε κανονίσει ο Μένης Κουμανταρέας αυτή τη συνάντηση; Τη λύση στο εν λόγω ερώτημα αναμένεται να δώσει το κινητό του ίδιου, το οποίο βρίσκεται στα χέρια των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και το εξετάζουν.

Το τρίτο θέμα που πρέπει να εξετάσουν οι άντρες της αστυνομίας είναι η καταγγελία του Μένη Κουμανταρέα, πριν από δύο χρόνια, τον Οκτώβριο του 2012, όταν δήλωσε πως δέχθηκε επίθεση από άγνωστο άνδρα, έξω από το ίδιο του το σπίτι. Όπως είχε καταγγείλει τότε ο ίδιος, ο άγνωστος άνδρας τον είχε βρίσει και τον είχε χτυπήσει. Τότε, ο ίδιος είχε πιστέψει πως η επίθεση που δέχθηκε συνδεόταν με συμμετοχή του ίδιου σε αντιρατσιστική εκδήλωση. Ωστόσο, σήμερα η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει το ενδεχόμενο τα δύο περιστατικά να συνδέονται.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μένης Κουμανταρέας φέρεται να έδωσε μάχη σώμα με σώμα με το δολοφόνο του αφού το πρόσωπό του έφερε μώλωπες και εκδορές. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, φαίνεται ότι άνοιξε ο ίδιος την πόρτα, αφού η πόρτα του σπιτιού του δεν είχε σημάδια παραβίασης. Το σπίτι βρέθηκε σχετικά αναστατωμένο και υπήρχαν εμφανή, επιλεκτικά ίχνη αναζήτησης χρημάτων και τιμαλφών ή άλλων αντικειμένων. 

Στόχος του δολοφόνου ήταν στην πραγματικότητα να ληστέψει τον Μένη Κουμανταρέα ή εξαρχής ο δολοφονος είχε αποφασίσει να γράψει την τελευταία λέξη στη σελίδα της ζωής του γνωστού συγγραφέα;

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διευκρινιστούν στη νεκροψία που θα διενεργηθεί αύριο Δευτέρα, ενώ η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.

Το τελευταίο βιογραφικό του
Το τελευταίο βιογραφικό σημείωμα του μεγάλου συγγραφέα έδωσαν στη δημοσιότητα οι εκδόσεις Πατάκη, την ίδια στιγμή που ο κόσμος των γραμμάτων θρηνεί την ξαφνική του απώλεια.
Το σημείωμα αυτό αφορά το τελευταίο βιβλίο του συγγραφέα με τίτλο «Ο θησαυρός του Χρόνου» που ολοκληρώθηκε μετά το θάνατο της συζύγου του Λίλης.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που στο βιογραφικό του ο Μένης Κουμανταρέας επέλεξε να αναφερθεί ειδικά σε αυτό το γεγονός γράφοντας για το βιβλίο ότι «άρχισε και τελείωσε με τον θάνατο της Λίλης».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης