Για περιπολίες στις... παραλίες ετοιμάζονται οι αστυνομικοί

Για περιπολίες στις... παραλίες ετοιμάζονται οι αστυνομικοί

Στόχος οι επιτήδειοι που έχουν βάλει «στο μάτι» τα προσωπικά αντικείμενα των λουομένων, το παρεμπόριο και η άγρα πελατών

Για περιπολίες στις... παραλίες ετοιμάζονται οι αστυνομικοί
Περιπολίες με... γυαλιά ηλίου στις παραλίες και γενικότερα στις τουριστικές περιοχές ετοιμάζεται να κάνει η Ελληνική Αστυνομία, με στόχο τον εντοπισμό επιτήδειων που έχουν βάλει «στο μάτι» τα προσωπικά αντικείμενα των λουομένων.

Στο στόχαστρο των αστυνομικών σε τουριστικές περιοχές είναι η προσέλκυση τουριστών κυρίως προς συγκεκριμένες επιχειρήσεις και το παρεμπόριο.

Κλείσιμο
Το πρόγραμμα των περιπολιών έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να υπάρχει εμφανής αστυνόμευση σε πολυσύχναστες και όχι μόνο ακτές, με στόχο να αποτραπούν και κρούσματα όπως διαρρήξεις οχημάτων

Συμβουλές για τους αδειούχους

Την προσοχή των αδειούχων εφιστά η αστυνομία από τη στιγμή που θα φύγουν από το σπίτι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ειδικότερα, ανάμεσα στις συμβουλές που δίνουν είναι πριν φύγουν από το σπίτι να βεβαιωθούν ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού είναι καλά ασφαλισμένα και να μην αφήνουν σηµειώµατα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζουν.

Επιπλέον οι πολίτες να μην αφήνουν μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο γιατί είναι «κράχτες» της απουσίας σας και να αποφεύγουν να αφήνουν σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.

Ακόμη οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook καλό θα είναι να μην αναρτούν στο προφίλ τους καταστάσεις ή άλλα ενδεικτικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι λείπουν από το σπίτι τους για διακοπές και ειδικά το χρονικό όριο της άδειας.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνιστά ακόμη στους πολίτες το σπίτι να µην δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία και να τοποθετήσουν εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού, να ενεργοποιήσουν, αν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού και να μην αφήνουν μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι.

Συμβουλές για τις διακοπές

Οι πολίτες δεν θα πρέπει να αφήνουν ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές πιστωτικές κάρτες, γυαλιά ηλίου, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου ακόμα και ρούχα στις παραλίες και να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ), με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιούν μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή) να μην αφήνουν πολύτιμα αντικείμενα σ' αυτό ή να τα τοποθετήσουν σε μη ορατό σημείο.

Επιπλέον εφόσον σκοπεύουν να νοικιάσουν αυτοκίνητο να ελέγχουν εάν διαθέτει τα βασικά συστήματα ασφαλείας έτσι ώστε να κλειδώνουν όλες οι πόρτες και όταν βρίσκονται στην παραλία να μην αφήνουν μισάνοιχτα τα τζάμια γιατί συχνά αυτό το εκμεταλλεύονται διαρρήκτες. Παράλληλα - εφόσον αυτό είναι εφικτό - να σταθμεύουν το αυτοκίνητο σε σημείο που να μπορούν να το ελέγχουν ανά πάσα στιγμή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης