ΚΕΔΕ: Ανάγκη για αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού

ΚΕΔΕ: Ανάγκη για αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού

Προτίθεται να ζητήσει τριμερή διάλογο μεταξύ κυβέρνησης, ΚΕΔΕ και εργαζομένων στους δήμους

ΚΕΔΕ: Ανάγκη για αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού
Την ανάγκη εφαρμογής ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού, ώστε η αξιολόγηση να συμβάλλει στην αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, τονίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε ανακοίνωσή του μετά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη.

Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. «εκφράζει την αντίθεσή του στο προωθούμενο σύστημα και ιδιαίτερα στο πρώτο στάδιο της αξιολόγησης που αφορά στον επιμερισμό των ποσοστών, διαδικασία που θεωρείται αυθαίρετη και αντισυνταγματική, σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής».

Η ΚΕΔΕ προτίθεται να ζητήσει τριμερή διάλογο μεταξύ κυβέρνησης, ΚΕΔΕ και εργαζομένων στους δήμους, σε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο αξιοποίησης της αξιολόγησης, «το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παραπέμπει σε διαθεσιμότητες και απολύσεις των εργαζομένων στους δήμους».

Κλείσιμο
Επίσης, η ΚΕΔΕ προτίθεται να ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της έγκαιρης διασφάλισης της χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών των δήμων και της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων.
Για τη χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών των δήμων, δηλαδή των παιδικών και των βρεφονηπιακών σταθμών, των Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. - μεΑ, η ΚΕΔΕ ζητά για την περίοδο 2014-2015, μετά από σχετική πρόταση-ανάλυση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, 250 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι χιλιάδες επιπλέον αιτήσεις που θα υπάρξουν λόγω της κρίσης και για να δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν προτάσεις ένταξης στο πρόγραμμα και νέες δομές.

Επισημαίνεται ότι την περίοδο 2013-2014 ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανήλθε σε 182 εκατ. ευρώ και καλύφθηκαν 70.678 θέσεις παιδιών.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της πιστοποίησης των παιδικών χαρών, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών παράταση του χρόνου πιστοποίησης για ένα έτος, με το επιχείρημα «ότι η πιστοποίηση μιας παιδικής χαράς δε σημαίνει απλά τη συντήρησή της - πράγμα που γίνεται έτσι και αλλιώς σήμερα από τους δήμους - αλλά την εκτέλεση έργου με προδιαγραφές ΕΛΟΤ που είναι και εξαιρετικά δαπανηρό».
 
Τέλος, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ υιοθέτησε και επικύρωσε ομόφωνα την απόφαση της Π.Ε.Δ. Κ. Μακεδονίας κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ καθώς και τα αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε στους δήμους της. Η ΚΕΔΕ θεωρεί «ότι το νερό αποτελεί δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ως εκ τούτου ζητάει η αρμοδιότητα διαχείρισής του να περιέλθει στους δήμους».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης