Λάρισα: Νέο συλαλλήτηριο για την Πέμπτη προγραμματίζουν οι αγρότες

Λάρισα: Νέο συλαλλήτηριο για την Πέμπτη προγραμματίζουν οι αγρότες

Το ραντεβού δίνεται για τις 3 μετά το μεσημέρι στον κόμβο της Νίκαιας

Λάρισα: Νέο συλαλλήτηριο για την Πέμπτη προγραμματίζουν οι αγρότες
Κάλεσμα για νέο πανθεσσαλικό συλαλλητήριο την προσεχή Πέμπτη απευθύνουν οι αγρότες του μπλόκου στον κόμβο της Νίκαιας.

Το ραντεβού που δίνουν οι αγρότες, μια ημέρα μετά τη μεγάλη κινητοποίηση της Κυριακής, είναι για τις 3 μετά το μεσημέρι στον κόμβο της Νίκαιας.

«Το συλλαλητήριο της Κυριακής απέδειξε ότι μπροστά στη δύναμη του ενωμένου αγώνας μας, στην ισχύ της συμμαχίας μας, «τα τείχη πέφτουν». Όπως έπεσε το «τείχος της πυγμής», που έστησε, με κλούβες και ΜΑΤ, δίπλα στο μπλόκο μας η κυβέρνηση για να μας εμποδίζει να πάμε στην Εθνική Οδό και να ενημερώνουμε τον κόσμο. Η λαϊκή, αγωνιστική πίεση τούς ανάγκασε ν" ανοίξουν τις κλούβες και να παραμερίσουν τα ΜΑΤ» αναφέρεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα των αγροτών.

Κλείσιμο
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, μικρέμποροι, νέοι των σπουδών, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών

Το μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο που, μαζί, πραγματοποιήσαμε, την Κυριακή, στο μπλόκο της Νίκαιας, ανέδειξε τη δύναμη της συμμαχίας μας. Σας καλούμε να συνεχίσουμε στον κοινό, αγωνιστικό δρόμο, με νέο, πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη, 13 Φλεβάρη, στις 3 μμ, στον ίδιο χώρο.

Το συλλαλητήριο της Κυριακής απέδειξε ότι μπροστά στη δύναμη του ενωμένου αγώνας μας, στην ισχύ της συμμαχίας μας, «τα τείχη πέφτουν». Όπως έπεσε το «τείχος της πυγμής», που έστησε, με κλούβες και ΜΑΤ, δίπλα στο μπλόκο μας η κυβέρνηση για να μας εμποδίζει να πάμε στην Εθνική Οδό και να ενημερώνουμε τον κόσμο. Η λαϊκή, αγωνιστική πίεση τούς ανάγκασε ν" ανοίξουν τις κλούβες και να παραμερίσουν τα ΜΑΤ.

Ολοι την Πέμπτη 13 Φλεβάρη στις 3 μ.μ., στο μπλόκο της Νίκαιας

Η συμμαχία μας μπορεί να σπάσει και το «τείχος της σιωπής» που χτίζουν, γύρω μας, τα κεντρικά ΜΜΕ των μεγάλων συμφερόντων, βιομηχάνων και εφοπλιστών, τα οποία δε βρήκαν και πολλά να πουν και να γράψουν για το «μέγα πλήθος» και το «μέγα πάθος» που «πλημμύρισαν» στην Εθνική Οδό. Και ορισμένοι που «κάτι» έγραψαν, ή είπαν, το συνόδεψαν με συκοφαντίες περί «επετειακών κινητοποιήσεων», «καθιερωμένων επισκέψεων» και «αδιέξοδων συναντήσεων», κάνοντας, περιπαιχτικά, λόγο για «κλασσικά εικονογραφημένα».

Μ" αυτό τον τρόπο θέλουν να περάσουν στην «κοινή γνώμη» την αντίληψη ότι οι αγρότες αγωνιζόμαστε «από συνήθεια» και «υποκίνηση» κι όχι γιατί πιεζόμαστε, αφόρητα, από τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε, και πως ο αγώνας μας είναι, εξαρχής, αποτυχημένος, αφού, ό,τι και να κάνουμε, τίποτα δεν θα κερδίσουμε.

Αυτό που δεν πρόκειται να κάνουμε – κι ας «το χωνέψουν» και τα ΜΜΕ – είναι να «κάτσουμε κι εμείς στον καναπέ», όπως κάθονται πολλοί άλλοι, λέγοντας προς την κυβέρνηση και την ΕΕ «σφάξε με αγά μου ν" αγιάσω».

Αντίθετα, θα συνεχίσουμε τη μάχη και, μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα εντείνουμε την αγωνιστική πίεση για να γκρεμίσουμε και το «τείχος της άρνησης» που έστησε η κυβέρνηση στην απαίτησή μας να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, τα οποία αφορούν και σχετίζονται με την ίδια την επιβίωσή μας.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, μικρέμποροι, νέοι των σπουδών, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών

Ελάτε μαζί μας στον κοινό αγώνα. Να παλέψουμε ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο, την αντιλαϊκή πολιτική. Να βάλουμε φραγμό στις «ορέξεις» των μεγαλοεπιχειρηματιών, των πολυεθνικών εταιριών που θέλουν να πετάξουν εμάς τους μικρούς και μεσαίους αγρότες από το αγροτικό επάγγελμα, για να πάρουν αυτοί, ολοκληρωτικά, στα χέρια τους τη γη και την αγροτική παραγωγή.

Αν γίνει αυτό, κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι θα έχετε φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή σας. Το αντίθετο, θα κινδυνέψετε, ακόμα περισσότερο, από ότι σήμερα, να γίνετε όμηροι των διατροφικών σκανδάλων, που θα αυξηθούν, δημιουργώντας κινδύνους για την υγεία και την ίδια τη ζωή του λαού μας.

Ελάτε μαζί μας στον αγώνα για την ανατροπή της ΚΑΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που, σαν δρεπάνι, μας θερίζει και δεν πρόκειται να γίνει καλύτερη για μας, όποια κυβέρνηση κι αν τη διαχειριστεί. Ν" αγωνιστούμε, μαζί, για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, που θα εξασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στην μικρομεσαία αγροτιά και φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης