Φαινόμενα πείνας σε ηλικιωμένους στην Ελλάδα κατέγραψε η ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής»

Φαινόμενα πείνας σε ηλικιωμένους στην Ελλάδα κατέγραψε η ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής»

Ένας στους δύο πεινάει, το 27% διαβιεί με εντελώς ακατάλληλες «λύσεις» επιβαρύνοντας έτσι την γενικότερη υγεία τους και το 17% είναι αντιμέτωπο με την κατάθλιψη και τον πανικό για το μέλλον τους

Φαινόμενα πείνας σε ηλικιωμένους στην Ελλάδα κατέγραψε η ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής»
Αντιμέτωποι ακόμα και με την πείνα ήταν ένας στους δύο ηλικιωμένους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Κάθε μέρα δίπλα τους» που υλοποίησε τα τελευταία δύο χρόνια η ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής».

Συγκεκριμένα, το 56% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια με σοβαρή ύπαρξη πείνας, το 27% αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια και διαβιεί με εντελώς ακατάλληλες «λύσεις» επιβαρύνοντας έτσι την γενικότερη υγεία τους και το 17% είναι αντιμέτωπο με την κατάθλιψη και τον πανικό για το μέλλον τους.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συνδρομή και στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση», στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης «Είναι καθήκον μας», που υλοποίησε το ίδρυμα, λόγω των έκτακτων αναγκών που δημιούργησε η οικονομική κρίση.

Κλείσιμο
Επίσης, η «Γραμμή Ζωής» επισημαίνει ότι εκατοντάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται η Κοινωνική Υπηρεσία της από ηλικιωμένους, οι οποίοι, όπως λέει: «στην κυριολεξία εκλιπαρούν για λίγα τρόφιμα ή λίγο γάλα στην προσπάθειά τους να ανακουφίσουν την ανασφάλεια και τον φόβο που εκ των πραγμάτων συνοδεύει την ηλικία τους».

Ακόμα το 62% από αυτούς τους ηλικιωμένους (που δεν ανήκουν σε αυτούς που εξυπηρετούνταν από το πρόγραμμα «Κάθε μέρα δίπλα τους») δήλωσαν ότι δεν έχουν καθόλου την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν σταθερή ποιότητα και επάρκεια στα γεύματά τους, ενώ το 32% έχουν εδώ και πάρα πολύ καιρό περιορίσει τα βασικά είδη, αλλά και το μέγεθος των μερίδων τους.

Το επισιτιστικό πρόγραμμα «Κάθε μέρα δίπλα τους», ενίσχυσε συνολικά 300 άπορους ηλικιωμένους που διαβιούν στους δήμους Ελευσίνας, Ασπρόπυργου, Σαλαμίνας, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Περάματος και Μεγαρέων (Μέγαρα, Κινέττα, Νέα Πέραμος).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης