Κακοκαιρία: Κινδύνευσαν ζωές από την κακοκαιρία - Μεγάλες καταστροφές στη Δυτική Ελλάδα

Κακοκαιρία: Κινδύνευσαν ζωές από την κακοκαιρία - Μεγάλες καταστροφές στη Δυτική Ελλάδα

Κινδύνευσαν επιβάτες ΙΧ στη Θεσσαλονίκη - Ξεχείλισε ο Σπερχειός στη Φθιώτιδα, εκκενώσεις με βάρκες σε χωριά - Καταστροφές σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο - Αποκλείστηκαν κάτοικοι σε χωριό του Αγρινίου, «εξαφανίστηκαν» ακτές γύρω από το Ναύπλιο - Η πρόβλεψη για την Κυριακή

kakokairia_ellada_art
Δύσκολο βράδυ ήταν αυτό που πέρασε σε αρκετές περιοχές της χώρας, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων, που προκάλεσan πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ έθεσan σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές.

Δείτε εικόνα από την κατάσταση που επικρατούσε με τους ισχυρούς άνμους στην Πειραϊκή


@vkluxurymarineservices

♬ πρωτότυπος ήχος - Vassilis Kalouris


Στη Θεσσαλονίκη, η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποδείχτηκε σωτήρια για τους νεαρούς επιβάτες ΙΧ, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ενός ρέματος, στο δρόμο που συνδέει το Σχολάρι με τα Λαγκαδίκια.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11 το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στο όχημα επέβαιναν ένας νεαρός και δύο φίλες του. Το ρέμα παρέσυρε και έβγαλε από τον δρόμο το αυτοκίνητο. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έσπευσαν 8 πυροσβέστες με τρία οχήματα. Τα τρία νεαρά άτομα είχαν εγκαταλείψει το όχημα και παρέμεναν εγκλωβισμένα εντός του ρέματος. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο που είχαν παγιδευτεί οι τρεις νέοι. Έστησαν αλυσίδα διάσωσης και τους οδήγησαν σε ασφαλές σημείο. Η ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών έσωσε τις ζωές τριών νέων ανθρώπων.

Φθιώτιδα: Ξεχείλισε ο Σπερχειός, πλημμύρισαν περιοχές – Εκκενώσεις με βάρκες στο Κόμμα

Κλείσιμο
Εφιαλτική ήταν η νύχτα στην περιοχή της Φθιώτιδας μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που την έπληξαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο Σπερχειός ποταμός ξεχείλισε δημιουργώντας μεγάλο προβλήμα σε κάμποσες περιοχές ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων στο χωριό Κόμμα του δήμου λαμιέων. Μάλιστα η 7η ΕΜΑΚ επεμβαίνει σε συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία χρησιμοποιώντας βάρκες προκειμένου να απεγκλωβίσει τους κατοίκους που βρίσκονται εντός των οικιών τους.

lamia_1


Παράλληλα, πλημμύρισε για μια ακόμη φορά και το αεροδρόμιο Λαμίας.

Καταστροφές σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας λόγω της συνεχούς έντονης βροχόπτωσης. Δεκάδες σπίτια, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά, πλημμύρισαν και πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν. Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το ερπυστριοφόρο όχημα της υπηρεσίας για να παρέμβει σε περιπτώσεις που δεν είναι εύκολη η προσέγγιση.

video 1639250253


Στις περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου εντοπίστηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα από την δυνατή βροχόπτωση. Στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνστασταντίνο Λύρο, η κατάσταση παραμένει οριακή καθώς εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος από ενδεχόμενη υπερχείλιση του ρέματος της Αγριλιάς. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «απομακρύνθηκαν προληπτικώς περίπου 150 κάτοικοι των περιοχών Βαλτούλια, Κολοβέϊκα και Ταμπακαριά και ήδη φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία».

Nafpaktia news:Ευηνοχώρι:  Ο Εύηνος γκρέμισε την σιδηροδρομική γέφυρα (video)


Στη Ναύπακτο, η Πυροσβεστική δέχτηκε 65 περίπου κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ απομακρύνθηκαν και 15 άτομα προληπτικά από τις οικίες τους. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ναυπάκτου Βασίλειο Γκίζα σημειώθηκαν πλημμύρες σε υπόγεια ενώ οριακή είναι η κατάσταση στους χειμάρρους «Βαριάς» και «Σκας», ωστόσο όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και στην περιοχή γίνονται, με την βοήθεια μηχανημάτων έργου, οι απαραίτητες παρεμβάσεις».

Ναυπακτία: Κατολίσθηση στην Άνω Βασιλική παραπλεύρως της παλαιάς εθνικής


Είναι χαρακτηριστικό πως ένας ηλικιωμένος που κατοικούσε παραπλεύρως του ρέματος Τζάβαρη στο Ξηροπήγαδο χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής και του προέδρου της κοινότητας για να τον απεγκλωβίσουν.

Δείτε την ώρα που οι πυροσβέστες τον προσέγγισαν

Ναύπακτος: Η πυροσβεστική απεγκλώβισε ηλικιωμένο στο ρέμα Τζάβαρη



Στην Αργολίδα, το Ναύπλιο και η ευρύτερη περιοχή δοκιμάστηκαν από την κακοκαιρία. Τεράστια κύματα σηκώθηκαν στο Τολό και την Πλάκα το απόγευμα του Σαββάτου. Η μανιασμένη θάλασσα βγήκε στη στεριά, από τα πολλά μποφόρ που φυσούσαν στο Αργολικό κόλπο.

Στο Τολό η Ψιλή Άμμος εξαφανίστηκε, και το θαλασσινό νερό σε πολλά σημεία διέλυσε την παραλία. Παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις «πνίγηκαν» και σε κάποιες περιπτώσεις διαλύθηκαν. Στην παραλία πίσω από την Αρχαία Ασίνη η προβλήτα εξαφανίστηκε από τα μανιασμένα κύματα. Αντίστοιχα στην Πλάκα Δρεπάνου ο παραλιακός δρόμος σε μεγάλο μέρος του εξαφανίστηκε από τα νερά που τον κάλυπταν και γέμισαν την άσφαλτο με πέτρες.

Στο μεταξύ, αποκλείστηκαν περίπου 80 κάτοικοι στο χωριό Άνω Μακρινού του Δήμου Αγρινίου, στην Αιτωλοακαρνανία. Οι τρεις δρόμοι που οδηγούσαν στο χωριό, έκλεισαν από μεγάλες καταπτώσεις λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Επίσης χωρίς ρεύμα έμεινε το μισό χωριό καθώς κυπαρίσσι έπεσε πάνω σε καλώδια. Οι κάτοικοι έκαναν έκκληση για να αποκατασταθεί το συντομότερο η πρόσβαση.

Η πρόβλεψη για την Κυριακή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Θρακικό 7 τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθενηση. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, στο Ιόνιο 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κατά διαστήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Ανεμοι: Στα νότια νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα βόρεια βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6, στα νότια 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και απο το βράδυ 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή ανάληψης της αστυνόμευσης του εναέριου χώρου των Σκοπίων από το ΝΑΤΟ

Η διασπορά της Όμικρον δεν μπορεί να ανασχεθεί με ταξιδιωτικούς περιορισμούς, λέει ιολόγος

Ο Τσίπρας συνάντησε τον Ρότσα στην Ηγουμενίτσα: «Είχα τη φωτογραφία του πάνω από το κρεβάτι μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης