Με φόρο 10% «καθάρισαν» όσοι μπήκαν στη ρύθμιση για το «μαύρο χρήμα»

Με φόρο 10% «καθάρισαν» όσοι μπήκαν στη ρύθμιση για το «μαύρο χρήμα»

Την ώρα που οι μισοί φορολογούμενοι στη χώρα μας που χρωστούν και δεν έχουν να πληρώσουν από 1 έως 2.000 ευρώ, φορτώθηκαν με 5πλάσια χρέη από όσα εισέπραξε το κράτος από τους πλούσιους φορολογουμένους που πιάστηκαν να φοροδιαφεύγουν

Με φόρο 10% «καθάρισαν» όσοι μπήκαν στη ρύθμιση για το «μαύρο χρήμα»
Μια άλλη εικόνα από εκείνη που εμφανίζει η κυβέρνηση, αποκαλύπτουν τα στοιχεία για την «υπεραπόδοση» των φορολογικών μέτρων, τα οποία παρουσίασε την Παρασκευή σε ξένους δημοσιογράφους ο διοικητής της ΑΑΔΕ
κύριος Γιώργος Πιτσιλής.

Όσοι είχαν λόγους να ενταχθούν στη ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη «μαύρου χρήματος» πέτυχαν να γλιτώσουν πληρώνοντας έναν φόρο της τάξης του 10%, ενώ την ίδια ώρα οι μισοί φορολογούμενοι στη χώρα μας που χρωστούν και δεν έχουν να πληρώσουν από 1 έως 2.000 ευρώ, φορτώθηκαν με 5πλάσια χρέη από όσα εισέπραξε το κράτος από τους πλούσιους φορολογουμένους που πιάστηκαν να φοροδιαφεύγουν.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα:

1. Στις 20 Νοεμβρίου 2017, όταν ψηφίστηκε στη Βουλή να δοθεί κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ, ο πρωθυπουργός δήλωνε πως «το πλεόνασμα προέκυψε από την πάταξη της φοροδιαφυγής». Λίγη ώρα νωρίτερα ο κύριος Τσακαλώτος μιλούσε για «400 εκατομμύρια που πήραμε λόγω της οικειοθελούς αποκάλυψης».

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τελικά το δημόσιο εισέπραξε πέρυσι μόλις 262 εκατ. ευρώ από την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων. Το 90% καταβλήθηκε εφάπαξ και εξόφλησε, που σημαίνει πως αυτοί που μετείχαν, είχαν έτοιμα και τα χρήματα για να πληρώσουν.

2. Ωστόσο τα 183 από τα 262 εκατ. ευρώ τα πλήρωσαν 36.522 φορολογούμενοι που ήδη είχαν κληθεί για έλεγχο. Αυτοί συμβιβάστηκαν και ο έλεγχος δεν προχώρησε, επειδή δήλωσαν οικειοθελώς πως είχαν αποκρύψει εισοδήματα 4,724 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης