Νέα ρύθμιση με φορο-εκπτώσεις για να έρθουν πίσω τα λεφτά ετοιμάζει η κυβέρνηση

Νέα ρύθμιση με φορο-εκπτώσεις για να έρθουν πίσω τα λεφτά ετοιμάζει η κυβέρνηση

Θα περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και θα προσφέρει ασυλία -με το αζημίωτο- σε όσους έχουν χρήματα που δεν δικαιολογούνται από τις δηλώσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού

Νέα ρύθμιση με φορο-εκπτώσεις για να έρθουν πίσω τα λεφτά ετοιμάζει η κυβέρνηση
Νέα ρύθμιση για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων και τη νομιμοποίηση κρυφών εισοδημάτων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Το θέμα συζητούσαν επί δίωρο το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη και την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Η ρύθμιση θα περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και θα προσφέρει ασυλία -με το αζημίωτο- σε όσους έχουν χρήματα που δεν δικαιολογούνται από τις δηλώσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού. 

Αρμόδιος παράγων που μετείχε στη σύσκεψη έλεγε πάντως ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν θα υπάρξει οριζόντια ρύθμιση με ένα σταθερό ποσό φόρου πχ 15% για όλους, ή αν θα υπάρξει άλλου είδους αναδρομική φορολόγηση με βάση το καθεστώς που ίσχυε για κάθε χρονιά στο παρελθόν.

Κλείσιμο
Άλλες πηγές έλεγαν όμως πως πρέπει να βρεθεί μία απλή λύση "φασόν" για όλους με εφάπαξ φόρο 15%-20%, για να κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες οι υποθέσεις και να εισπράξει γρήγορα χρήματα το κράτος.

Το μέτρο αυτό είναι έναν από εκείνα που θα περιληφθούν στο φορολογικό πακέτο Βαρουφάκη, το οποίο συζητείται στο Κυβερνητικό συμβούλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης