Παράταση αγωνίας για τους οφειλέτες: Πάνε πάλι πίσω οι 100 δόσεις

Παράταση αγωνίας για τους οφειλέτες: Πάνε πάλι πίσω οι 100 δόσεις

Ξαναγράφουν όλη την εγκύκλιο, αν και η μόνη -γνωστή- αλλαγή αφορά στην εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ - Εξέπνευσε το «τελεσίγραφο» της Κομισιόν, χωρίς να έχει λάβει τις πλήρεις θέσεις της κυβέρνησης - Πρόοδος στο θέμα του δημοσιονομικού κενού, το οποίο το ευρωπαϊκό σκέλος της Τρόικας φαίνεται να μειώνει μέχρι και σε 1,7 δισ. ευρώ για το 2015

Παράταση αγωνίας για τους οφειλέτες: Πάνε πάλι πίσω οι 100 δόσεις
«Ες αύριον τα σπουδαία» λένε πλέον στο οικονομικό επιτελείο για τις τελικές αποφάσεις στα «ακανθώδη» ζητήματα που κρατούν μακριά την Τρόικα από τη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση.

Αν και ανταλλαγές μηνυμάτων συνεχίζονται και «ωριμάζουν τα πράγματα», όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, ούτε σήμερα τελικώς δόθηκαν στην Τρόικα οι τελικές θέσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά οι συνομιλίες, που έχουν «παγώσει».

Για αύριο όμως (ή την Παρασκευή) αναβάλλεται και η δημοσίευση της απόφασης Σαββαΐδου για τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, ενώ η έναρξη της ηλεκτρονικής εφαρμογή πάει πιο πίσω, για το Σαββατοκύριακο ή και από Δευτέρα.

Κλείσιμο
Στο υπουργείο Οικονομικών αποδίδουν την καθυστέρηση για τις 100 δόσεις σε τυπικούς λόγους (συλλογή υπογραφών). Όπως όλα δείχνουν, όμως, η κυβέρνηση κάνει δύο βήματα πίσω, για κάθε ένα που πάει μπροστά.

Μετά και τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, πρόοδος φαίνεται πως υπάρχει πλέον στο θέμα του δημοσιονομικού κενού, το οποίο το ευρωπαϊκό σκέλος της Τρόικας φαίνεται να το μειώνει σε δύο ή και 1,7 δισ. για το 2015.

Πιο «σκληρό» εμφανίζεται όμως το ΔΝΤ, που έχει δικό του μοντέλο υπολογισμού του δημοσιονομικού κενού, το οποίο όμως στην κυβέρνηση απορρίπτουν ως «αποτυχημένο», επειδή διαψεύδεται συνεχώς την τελευταία διετία.

Με τα δεδομένα αυτά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ετοιμάζεται να παρουσιάσει την Παρασκευή το νέο προϋπολογισμό, που θα καταθέσει το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στη Βουλή ο Γκίκας Χαρδούβελης και θα ψηφιστεί έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Αν και ξεκινά τη διαδικασία "μονομερώς", χωρίς συμφωνία της Τρόικας, στην κυβέρνηση υπολογίζουν πως στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα έχει επιστρέψει η Τρόικα και θα έχει κλείσει η συμφωνία, με βάση και τα στοιχεία εισπράξεων του Νοεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης