Ξανάρχισε έστω και με τηλεδιάσκεψη το παζάρι Αθήνας-Τρόικας

Ξανάρχισε έστω και με τηλεδιάσκεψη το παζάρι Αθήνας-Τρόικας

Συμφωνία πριν την 31η Δεκεμβρίου θέλει ο Χαρδούβελης - Σε ανοιχτή γραμμή κυβέρνηση και Τρόικα – 2,5 δισ. ευρώ χωρίζουν τους ελεγκτές από την επιστροφή του στην Αθήνα - Δεν κάνει κανείς τους πίσω – την Παρασκευή κατατίθεται ο νέος προϋπολογισμός

Μέχρι και αργά το βράδυ αντάλλασσαν μηνύματα και email Τρόικα και κυβέρνηση, προκειμένου να βρεθεί λύση στην εμπλοκή που έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις. Σήμερα λήγει το 48ωρο που έδωσε την Δευτέρα η Κομισιόν στην Αθήνα για να παρουσιάσει τις πλήρεις θέσεις της. Και στο κείμενο αυτό όμως που απέστειλε στην Τρόικα, παραμένει αγεφύρωτο το χάσμα στο θέμα του δημοσιονομικού κενού του 2015. Απομένουν πλέον μόλις 48 ώρες μέχρις ότου το υπουργείο Οικονομικών φέρει στη Βουλή το νέο προϋπολογισμό όπως τον έχει σχεδιάσει το ίδιο και με τις φοροελαφρύνσεις που έχει συμπεριλάβει –παρά τις διαφωνίες των ελεγκτών.
 
Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης μεταξύ της ομάδας του κυρίου Σταϊκούρα και τεχνικών κλιμακίων των ελεγκτών, διεφάνη πως η Τρόικα επιμένει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 θα είναι τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ μικρότερο από τα περίπου 6 δισ. που το προϋπολογίζει η κυβέρνηση.
 
Στην κυβέρνηση απορρίπτουν όμως κάθε σκέψη για νέα μέτρα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού και υποστηρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια διαψεύδονται διαρκώς οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις της Τρόικα.
 
Ζητάνε ισοδύναμα

Το δημοσιονομικό κενό αναδεικνύεται πάντως σε «υπ’αριθμ. 1» πρόβλημα που χωρίζει κυβέρνηση και δανειστές. Κοινοτικές πηγές διευκρίνιζαν πως η Τρόικα θα μπορούσε να υποχωρήσει στις απαιτήσεις της, αν είχε διαβεβαιώσεις πως για όποιο «ελληνικής εμπνεύσεως» μέτρο, αρκεί η κυβέρνηση να δεσμευτεί με ποιους τρόπους ή ποια έκτακτα μέτρα θα καλύψει τυχόν δημοσιονομικές αστοχίες που θα ανακύψουν.
 
Ο κύριος Χαρδούβελης πάντως θελησε εχθές να μεταδώσει την αίσθηση του επείγοντως εντός και εκτός Ελλάδος, για να τελειώνει η διαπραγμάτευση και να επιτευχθεί μέσα στην χρονιά (πριν την 1η Ιανουαρίου δηλαδή) η συμφωνία για τη μετάβαση στην μετά-Μνημόνιο εποχή.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, ο κύριος Χαρδούβελης περιέγραψε περίπου ως εξής έναν «οδικό χάρτη» που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, καθώς όλοι καταλαβαίνουν πλέον πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συμφωνία στο Eurogroup ης 8ης Δεκεμβρίου:
 
- Αν δεν υπάρξει «το συντομότερο» (δηλαδή έως 31 Δεκεμβρίου) συμφωνια για την νέα σχέση με τους δανειστές μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος, διακυβεύεται ακόμα και η παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ.
 
- Ενδεχομένως να χρειαστεί λύση-«πακέτο» για όλα τα ζητήματα της αξιολόγησης (ασφαλιστικό-συντάξεις, εργασιακά – ομαδικές απολύσεις- λοκ άουτ, απολύσεις στο δημόσιο κλπ) αλλά και της συμφωνίας για τη μεά-Μνημόνιο εποχή.

- Αν χαθεί το ορόσημο της 8ης Δεκεμβρίου, μπορεί να βρεθεί λύση σε έκακτο Eurogroup στις 15-18 Δεκεμβρίου.Στις 19 Δεκεμβρίου κλείνουν οι Βρυξέλες και τα εθνικά κοινοβούλια. Ειδικά για το Γερμανικό Κοινοβούλιο, απαιτείται έξτρα χρόνος για να ληφθούν οι εγκρίσεις και να προλάβουν να είναι όλα έτοιμα για το τι μέλλει γενέσθαι από 1ης Ιανουαρίου και μετά.

- Η πρόταση για τους όρους και τη μορφή της συμφωνίας στην προληπτική γραμμή στήριξης (πού θα βρεθούν τα χρήματα, αν θα συνοδευθεί από νέα μέτρα κλπ) θα επιδιωχθεί να τύχει ευρείας πολιτικής στήριξης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ή και άλλα κόμματα, για να καμφθούν οι αντιστάσεις των δανειστών.

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Δημήτρης

Αλήθεια είναι ότι υπάρχουν εκκρεμότητες μνημονίων,1Μέτρα μείωσης εισοδημάτων επιχειρηματιών-ελευθέρων επαγγελματιών-εργοδοτών όπως έγινε με υπαλλήλους-μισθωτούς-εργάτες-συνταξιούχους-ανέργους,2Εξόφληση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία-εφορίες-τράπεζες-οργανισμούς από κινητά-ακίνητα περιουσιακά στοιχεία εχόντων-κατεχόντων υπόχρεων,3Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων όπως φαρμακοποιών,ταξιτζήδων, συμβολαιογράφων,φορτηγατζήδων,λαϊκών αγορών κλπ,4Ένταξη στο ενιαίο μηνιαίο μισθολόγιο υπουργείων-περιφερειών-δήμων μεταξύ 586-1.586 ευρώ και εργαζομένων σε τράπεζες, φως, νερό, τηλέφωνο, διυλιστήρια, αέριο, μεταφορές, ενημέρωση, βουλή, τελωνεία, εφορίες, δικαστήρια κλπ...

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΔΥΟ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΙΑΤΡΩΝ-ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΛΠ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΘΡΟΙΣΜΑΤΟΣ ΔΗΛΩΘΕΝΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΣ ΟΛΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕΝΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Ε 9 + ΟΧΗΜΑΤΩΝ + ΣΚΑΦΩΝ + ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΚΑΣΤΟΥ.

Judge Dredd

Σωστές οι ιδέες σας και οι αποτυπώσεις σας κ. Τζήμ. , αλλά το σύστημα για να νικηθεί δυστυχώς χρειάζεται "reset" και αμέσως μετά ενά καλό "restart" ............. Reset = Πτωχευση. - -> Restart = Υγιείς πολιτικές δυνάμεις που θα έχουν τα κότσια να τιμωρήσουν με πυγμή τα λαμόγια (Μικρά και Μεγάλα) και να δώσουν το σύνθημα ότι από εδώ και μπρός αλλάξαμε...

Λαμογισταν

Ονειρα θερινης νυκτος. Ποιους να τιμωρήσουν εφοσον ολοι ειστε λαμογια.

Success Story - Θλιβερές διαπιστώσεις....

1.Πόσο....λουκουμάς είσαι να απειλείς το ήδη αριστερό-κρατικίστικο σύστημα ότι θα το τιμωρήσεις ψηφίζοντας ΤΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ που απλά αντί για 80% κρατική οικονομία, θέλουν 100%. 2.Πόσο τετράποδο είσαι όταν σκοτώνεσαι όχι για το πως θα σώσεις ότι μπορείς αφήνοντας κάτι στα παιδιά σου, αλλά για το ποιον θα ορίσεις να χειρίζεται την αριστερής ιδεολογίας κουτάλα, βολεύοντας, κλέβοντας και πουλώντας αργολογία ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ. 3.Πόσο διανοητικά καθυστερημένος είσαι που ψήφισες τις "εναλλακτικές" του συστήματος (ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΕΛΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ) νομίζοντας ότι κάνεις αντίσταση και τα μούτρα κρέας στο σύστημα που στις ετοίμασε. 4.Πόσο πρόβατο/βόδι/μοσχάρι είσαι όταν ψήφισες ξανά και ξανά τα ίδια αριστερίστικα κόμματα που σε χρεοκόπησαν για να σε σώσουν. 5.Πόσο μαζόχας είσαι που όχι μόνο τους ψηφίζεις αλλά δέχεσαι να σε αποκαλούν διεφθαρμένο, ανίκανο, βολεμένο και ανήθικο αυτοί που με τη δική σου ψήφοι σε...αγαπάνε και σε κλέβουν κάθε μέρα, ζητώντας σου και τα ρέστα. 5.Πόσο λάτρης του Οθωμανικού έχεις καταντήσει βλέποντας τούρκικα σήριαλ, πρωινάδικα και βόσκοντας "ενημέρωση" από την τηλεόρασή σου με τους "αστέρες δημοσιογράφους" που τόσο πολύ τους προσέχει το σύστημα που κυκλοφορούν με αστυνομική συνοδεία, ή παραβρίσκονται στις διάφορες λίστες Langarde. Ακόμα ελπίζεις για σωτηρία ρε ανώμαλε; Είσαι η ΝΤΡΟΠΗ του Έλληνα και της ιστορίας που ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει μαζί σου, παρτάκια, ρεντίκολε γύφτουλα. Διότι ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ και εσύ εξακολουθείς να τελείς σε προβατική αφασία...

Ο Αριστερός δρόμος κρατισμού που επέλεξες 2

τις ανεξόφλητες οφειλές στο δημόσιο, στα ταμεία και τις τράπεζες δείχνουν πως πολύ σύντομα το σενάριο έκτακτης ανάγκης θα τεθεί σε λειτουργία ξανά.Η κυρία Χριστοφιλοπούλου δεν είναι η εξαίρεση αυτής της κυβέρνησης, ούτε αυτής της Βουλής που αποτελεί τον κανόνα. Αποτελεί το μέσο όρο μιας πολιτικής γενιάς ηλιθίων, ως επί το πλείστον, που ανδρώθηκε και έμαθε να αντιλαμβάνεται τον κόσμο μέσα από πελατειακές σχέσεις και ρουσφέτια προς ψηφοφόρους, εκδότες και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.Νομίζετε όμως πως η υποστήριξη που προσφέρει στους πελάτες του πολιτικού συστήματος η κ. Χριστοφιλοπούλου είναι η χειρότερη προοπτική γι αυτή τη χώρα;Είναι γιατί δεν έχετε διαβάσει τις θέσεις του κ. Μητρόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ.Ιδού:Ο Αλέξης Μητρόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν μπορεί την ώρα που έχει επέλθει παραγραφή όλων των πράξεων υπουργών και πρωθυπουργών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, να αναγορεύει η κυβέρνηση σε μείζον ζήτημα τον αναδρομικό έλεγχο μετατροπής των συμβάσεων της κυβέρνησης Καραμανλή, προκειμένου να βρει τη μεγάλη δεξαμενή των απολύσεων που υπαγορεύει το μνημόνιο.Αντί να απαιτήσουν τρόπο να τιμωρηθούν οι επίορκοι υπουργοί, πρωθυπουργοί και πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια διεκδικούν να απαλλαχθούν των ευθυνών και οι πελάτες τους.Αυτό είναι κοινωνικοποίηση και γενίκευση της απάτης και της κλοπής.Ο φοροφυγάς του 1 εκατ. ευρώ διεκδικεί την ατιμωρησία του καταχραστή των 30.000 και 50.000 ευρώ.Πρόκειται για μια γενιά πολιτικών ηλιθίων και ερπετών που στις αρχές του 2010 αδυνατούσε να καταλάβει πως η χώρα βρισκόταν προ χρεοκοπίας και στάσης πληρωμών με συνέπεια το εσωτερικό χάος και το διεθνές ντόμινο.Οι άξιοι και οι έντιμοι αυτής της χώρας που δεν θέλουν να αναμειχθούν με το βούρκο αυτού που αποκαλείται δημόσια ζωή, δραπετεύουν μαζικά στο εξωτερικό.Όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν σε όλες τις μεγάλες εθνικές καταστροφές από το 1453 και μετά.Μοιραία, στον ελληνικό λαό δεν απομένει παρά να δώσει ραντεβού στα γουναράδικα. Εκεί που καταλήγουν τα αγρίμια πουν πέφτουν στα χέρια των κυνηγών.Ραντεβού στα γουναράδικα λοιπόν. Όπως έστρωσες (αριστερό πολυχρωματικό σύστημα ΠΑΣΟΚ, κρατισμός, θάνατος ιδιωτικού τομέα που παράγει πλούτο, βόλεμα, μίζα, διαπλοκή και συνδικα-ληστές), θα πορευτείς. Σύντομα θα σου μιλήσει η πραγματικότητα. Και θα είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ...εδώ θα είμαστε....

Ο Αριστερός δρόμος κρατισμού που επέλεξες 1

Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι με τους παρανομούντες δημοσίους υπαλλήλους είπε η αναπληρώτρια Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξαγγέλλοντας παράλληλα το τέλος των απολύσεων στο δημόσιο για αριθμητικούς στόχους και τονίζοντας ότι πλέον στο δημόσιο θα απολύονται μόνο όσοι παρανομούν.Αυτό ήταν η αξιολόγηση, η κάθαρση, η μείωση και η αναδιοργάνωση; Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν για το αν πρέπει να τιμωρηθούν και να επιστρέψουν τα κλοπιμαία όσοι έχουν κλέψει και πλαστογραφήσει.Όταν κάποιος με ένα πλαστό πτυχίο έχει εισπράξει 30.000 ή 300 χιλ.ευρώ δεν έχει διαπράξει κλοπή;Το τέλος των απολύσεων στο ελληνικό δημόσιο λοιπόν ήρθε πριν αυτές ξεκινήσουν, καθώς οι άθλιοι πολιτικάντηδες της δραχμής και της αρπαχτής οι οποίοι αδυνατούν να κόψουν όχι το καρκίνωμα, αλλά ούτε τα νύχια του τέρατος που δημιούργησαν με τα πελατειακά αλισβερίσια τους για δεκαετίες.Κανέναν δεν πρόκειται να απολύσει το χρεοκοπημένο πολιτικό συνάφι ούτε τους κλέφτες, ούτε τους πλαστογράφους γιατί όλοι αυτοί αποτελούν σάρκα εκ της σαρκός του. Της σαρκός ενός καρκινώματος που έχει κατακλύσει τον οργανισμό της χώρας και την έχει οδηγήσει βαθμιαία στα τελευταία στάδια της σήψης.Διώχνουν την Τρόικα άρον-άρον, δολοφονώντας επί της ουσίας τη χώρα όχι από την επιθυμία της εθνικής κυριαρχίας προς όφελος όλων των Ελλήνων, αλλά για να προστατέψουν τους πελάτες τους σε βάρος της πατρίδας.Διώχνοντας την Τρόικα που δανείζει με 2% θα πάνε στις αγορές που προς το παρόν τουλάχιστον θα δανείσουν με 7% μόνο και μόνο για να διαφυλάξουν τα κεκτημένα του σαθρού πελατειακού συστήματος.Στην πραγματικότητα ρισκάρουν να δολοφονήσουν την πατρίδα για τους πελάτες.Αλήθεια, οι εκατοντάδες χιλιάδες που προσέλαβε ο Πάκης νοθεύοντας τον ΑΣΕΠ με την προσωπική συνέντευξη, τη βαθμολογία ή μονιμοποιώντας δια των προσλήψεων εκτάκτων, εργάζονται νομίμως στο δημόσιο ή παρανόμως. Οι απολαβές τους δεν αποτελούν κλοπή;Η χώρα κυβερνιέται από μια άθλια πολιτική μαφία που κρύβεται πίσω από σοσιαλιστικές ιδεολογίες ή προφάσεις κρατικής πρόνοιας για να μαδά τους σταδιακά μειούμενους κατά τη μεταπολίτευση οικονομικούς πόρους της χώρας.Δεν ορρωδούν προς ουδενός οι πολιτικοί και οι πελάτες τους, ούτε ακόμη και προ του κινδύνου της χρεοκοπίας, της κατάρρευσης και της εθνικής απώλειας που μοιραία θα ακολουθήσει την κατάρρευση.Η χρεοκοπία και η κατάρρευση αποφεύχθηκαν στο παρά πέντε το 2010 χάρη στην παρέμβαση των ξένων αλλά οι ενδείξεις από το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας,

Τιμωρός - Οι πραγματικές επιλογές ψήφου σου..

Όσο και να προσπαθούν μέσω της προπαγάνδας των "αντικειμενικών και καταξιωμένων" ΜΜΕ τους να σε καταστήσουν εγκεφαλικά νεκρό και απόλυτο πρόβατο της πολιτικής τρόμου και ελέγχου, είναι ώρα να αντιληφθείς εξ εμπειρίας πλέον ότι στις εκλογές έχεις ΜΟΝΟ 3 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ: 1."Συνταγματικό Τόξο" - Αφορά το σύνολο των αριστερών συνιστωσών ΠΑΣΟΚ της υπάρχουσας Βολής (ΝΔ, αυθεντικό ΠΑΣΟΚ, ΤΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ), αλλά και τις συστημικές "εναλλακτικές" τους (ΕΛΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 58, 124 κτλ) πάντα αριστερής κατεύθυνσης κατά δήλωσή τους, που σου ετοίμασε το σύστημα βλέποντας ότι δεν χόρτασες αριστεροσύνες με την υπάρχουσα κατάσταση αλλά ψηφίζοντας ΤΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, θες και παραπάνω. Χώρια που ανάμεσά τους λογίζονται και κόμματα ολοκληρωτισμού (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνιστώσες ΤΣΥΡΙΖΑ). Όλοι αυτοί είναι φανατικοί κρατιστές, υπέρμαχοι ενός μεγάλου διεφθαρμένου και κυρίως κομματικού πελατειακού κράτους, τεράστιων δαπανών και άρα μεγάλων δημευτικών φόρων για να το ταϊζουν. Διαφέρουν μόνο στα ποσοστά κρατισμού που πρεσβεύουν, από 80% οι σημερινοί, μέχρι 100% που επιθυμούν συνιστώσες ΤΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ κτλ. 2. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Εθνικιστές που αποτελούν ξεκάθαρα ενοχλητικό αντισυστημικό κίνημα για το "συνταγματικό τόξο" (στο οποίο υπάρχουν και ολοκληρωτικά κινήματα τύπου ΚΚΕ, ΤΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είναι ενάντια στον κοινοβουλευτισμό) και τις εντολές που έχει λάβει να προωθήσει στα πλαίσια της Νέας Τάξης σε όλα τα θέματα. Πολιτική τους οι σφαλιάρες που όσο ευχάριστες και να είναι για τους κλόουν του συστήματος, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να δώσουν λύσεις σε θέματα βιώσιμης οικονομικής πολιτικής. 3. ΓΕΦΥΡΕΣ - Το μόνο Φιλελεύθερο κίνημα που πρεσβεύει την οικονομία της αγοράς με έμφαση σε μικρό και λειτουργικό κράτος, ανεξαρτησία εξουσιών, χαμηλότερες δαπάνες και άρα και φόρους και εγγύηση της ιδιωτικής περιουσίας. Έμφαση στον ιδιωτικό τομέα που είναι ο μόνος που παράγει εισόδημα να πληρώνονται όλοι οι υπόλοιποι. Το μόνο κίνημα που μπορεί να βάλει βάσεις ανάπτυξης αφού ΔΕΝ διέπεται από την αριστερή ιδεολογία "όλοι ίσοι, όλοι το ίδιο". Πως μπορεί μια χώρα να πάει μπροστά όταν όλοι θα γίνουν ίσοι προς τα κάτω, αφού το ανάποδο δεν μπορεί να συμβεί αφού ο τεμπέλης, μέτριος, αδιάφορος, λουφαδόρος δεν μπορεί να γίνει εργατικός, παραγωγικός και δραστήριος; Η επιλογή δική σου, όπως και το αποτέλεσμα, όπως μέχρι στιγμής οφείλεις να έχεις διαπιστώσει αν δεν έχεις απονεκρωθεί εγκεφαλικά. Σου το απέδειξε ΚΑΙ η (Γαϊ)Δούρου που είναι εικόνα και ομοίωσή σου προβατοψηφοφόρε...

Ιδού οι θέσεις του "Ποταμιού" για το Έθνος

Τα αντεθνικά σχέδια αυτών που προωθούν με "ποταμίσιες" δημοσκοπήσεις το "Ποτάμι" αποκαλύπτονται.Στο διάλογο για την συνταγματική αναθεώρηση ο εκ των επιφανών στελεχών του Ποταμιού και συνεργάτης του Σταύρου Θεοδωράκη, συνταγματολόγος Σταύρος Τσακυράκης, είχε μεταξύ άλλων αυτή τη "φαεινή" ιδέα.Ήδη από το 2013 ο γνωστός καθηγητής, έχει ξεκινήσει μια επεξεργασία του θέματος, με την προοπτική της συνταγματικής αναθεώρησης κάποια στιγμή και παρουσιάζει πλέον μία άσκηση αναθεώρησης των 25 πρώτων άρθρων του Συντάγματος, δηλαδή των άρθρων που περικλείουν τις λεγόμενες βασικές διατάξεις του Συντάγματος, καθώς επίσης και τις διατάξεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου.Η άσκηση αυτή, που έγινε σε συνεργασία με φοιτητή του από το πανεπιστήμιο της Αθήνας και δημοσιεύτηκε στο προσωπικό του ιστολόγιο με την ελπίδα όπως λέει, ότι μπορεί να χρησιμεύσει στο δημόσιο διάλογο, που έχει ήδη ανοίξει, με αντικείμενο μια πιθανή συνταγματική αναθεώρηση.Ανάμεσα στις προτάσεις όμως υπάρχει και η ιδέα να καταργηθεί από το άρθρο 1, παράγραφος 3, ο όρος έθνος. Γράφει στο πόνημά του ο κ. Τσακυράκης: Απαλείφεται από την παράγραφο 3 η αναφορά στο Έθνος, η οποία, χωρίς να προσθέτει τίποτα το ουσιαστικό στη συνταγματική ρύθμιση, είναι ικανή να δημιουργήσει σύγχυση και παρερμηνείες, στο μέτρο που αντιδιαστέλλει (ατυχώς) την εθνική με τη λαϊκή κυριαρχία.Δηλαδή επιδιώκεται η μετατροπή των Ελλήνων πολιτών με συνταγματική κατοχύρωση σε άμορφη μάζα πολυπολιτισμικού πολτού, αφού συνταγματικά πλέον ακόμα και η παιδεία δεν θα οφείλει να είναι εθνική, θα έιναι πλέον παιδέια για "πολίτες τους κόσμου". Ακόμα και η Ελληνική Ιστορία δεν θα είναι υποχρεωτικό να διδάσκεται.Φυσικά ο στόχος έιναι η πλήρης εξαφάνιση της Εθνικής Συνείδησης ώστε οι πρώην πλέον Έλληνες να μετατραπούν σε Ευρωπαίους νεοταξίτες υπάκουους μαζάνθρωπους. Άλλωστε το "Ποτάμι" εξάρχής υποστήριζε την ευρωπαϊκή παγκοσμιοποιητική ταυτότητα, και την "χώρα" την θεωρέι απλά ως ένα αναγκαίο κακό μέσα στο οποίο πρέπει να πολιτευθεί για να πάρει ψήφους.Δεν ενδιαφέρεται για Ευρώπη των Εθνών αλλά για Ευρώπη των "πολτών" όπως άλλωστε και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών.Θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας του "Ποταμιού"; Toυλάχιστον να γνωρίζουν τι ψηφίζουν και σε αυτό το θέμα (διότι κατά τα λοιπά, στόχος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ όπως είχε δηλώσει ο υποψήφιος καθηγητής Μαυρωτάς σε συνέντευξη στο Gazzetta.gr ήταν να οδηγήσει σε συνεργασία ΝΔ-ΤΣΥΡΙΖΑ, τί έκπληξη έτσι;) όσοι το επιλέξουν.

ΓΕΝΗΤΣΑΡΟΣ

Να θυμαστε στο τελος οτι η τροικα θα ζητησει:,ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ!!!χα χα...για να δουμε ποιοι ανταρτες θα γεννηθουν το δεκεμβρη!

insider

Ελα, εντάξει. Ναι σε όλα ειπαν οι κυβερνητικοί. Καλό το παραμυθι αλλά μετα πεταξαν οι πεταλουδες! Ζητάνε και καλά 20 (10 είναι ο στόχος) δινουμε 5 τα βρήκαμε στο 10. Μπεεεεε

poios?ego!

Η κυβερνηση διαπραγματευεται σκληρα με τους ξενους ,οπως εχει κανει και ολα τα προηγουμενα χρονια σε ολα τα φλεγοντα ζητηματα της ελληνικης οικονομιας.Εχει ιδρωσει να λεει ΝΑΙ στους ξενους εισβολεις και να εκχωρει εθνικη κυριαρχια.Τωρα που παμε σε εκλογες "διαπραγματευεται" για λαικη καταναλωση

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

proypologismos2020

Το οικονομικό επιτελείο χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών για υπερπλεόνασμα και χορήγηση έκτακτου κοινωνικού Μερίσματος τα Χριστούγεννα - Δεν αποκλείονται θετικές εκπλήξεις, αν τα στοιχεία για τις εισπράξεις Νοεμβρίου είναι καλά

20