ΕΣΕΕ προς ΥΠΑΝ: «Κάντο όπως για τις Κυριακές» για τις επαγγελματικές μισθώσεις

ΕΣΕΕ προς ΥΠΑΝ: «Κάντο όπως για τις Κυριακές» για τις επαγγελματικές μισθώσεις

Η συνομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση για «επιλεκτικές ευαισθησίες» όσον αφορά το θέμα των μισθώσεων μετά τα όσα διέρρευσαν από τη συνάντηση της Τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης

ΕΣΕΕ προς ΥΠΑΝ: «Κάντο όπως για τις Κυριακές» για τις επαγγελματικές μισθώσεις

Για «επιλεκτικές ευαισθησίες» όσον αφορά το θέμα των εξώσεων, μετά τα όσα διέρρευσαν από τη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, με τους εκπροσώπους της Τρόικας, κατηγορεί την κυβέρνηση η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, σημειώνει ότι «η επιλεκτική ευαισθησία φανερώνει πολιτικές προτεραιότητες που πραγματικά απογοητεύουν τον εμπορικό κόσμο της χώρας».

Και προσθέτει με νόημα: «…Θα ήταν πάντως ενθαρρυντικό το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να επεδείκνυε την ίδια ζέση που επέδειξε με το ζήτημα των Κυριακών και στο φλέγον θέμα για όλους τους εμπόρους των εμπορικών μισθώσεων και της επαγγελματικής στέγης».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ χαρακτηρίζει ως «καταστροφική επιλογή» την πλήρη απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων και ζητά από το ΥΠΑΝ «να διαπραγματευτεί με την Τρόικα, και να υπερασπισθεί με σθένος τη βελτίωση του νομικού πλαισίου για τις επαγγελματικές μισθώσεις σύμφωνα με τις προτάσεις μας».

Κλείσιμο
Και ο κ. Κορκίδης καταλήγει στη δήλωσή του: «Ας μην εκλαμβάνει κανείς τη διάθεσή μας για διάλογο ως αδυναμία. Όσο συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος της ύφεσης τα προβλήματα της ελληνικής αγοράς παραμένουν και δεν πρόκειται να λυθούν εάν απλά τα καλύπτουμε με ένα πέπλο επίπλαστης αισιοδοξίας. Εκτός και αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο ιδιωτικός τομέας, στον οποίο εμείς δραστηριοποιούμαστε για δεκαετίες θα αναπτυχθεί με πλειστηριασμούς και εξώσεις...»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης