Η παράσταση με τα παλλόμενα πέη πάει Επίδαυρο!

Η παράσταση με τα παλλόμενα πέη πάει Επίδαυρο!

Κάστινγκ για να παίξουν και Ελληνες ηθοποιοί αναλόγως... προσόντων - Βεβήλωση της ιερής Επιδαύρου από «Ευρω-πέους» καταγγέλλει ο καλλιτεχνικός κόσμος

Η παράσταση με τα παλλόμενα πέη πάει Επίδαυρο!
Θύελλα αντιδράσεων ξεσηκώνει η αυθαίρετη απόφαση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, του Βέλγου Γιάν Φαμπρ,
να «διδάξει» στην Επίδαυρο τη δική του πειραματική και εξαιρετικά αμφιλεγόμενη -αν όχι βέβηλη- παράσταση Mount Olympus, γνωστή και σαν τα «Παλλόμενα Πέη». Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών, το Mount Olympus είναι μέχρι στιγμής η μόνη επιβεβαιωμένη παράσταση για εφέτος και θα παρουσιαστεί στις 5-6 Αυγούστου και ξανά στις 12 και 13 του ίδιου μήνα. 

Μάλιστα, στο πλαίσιο της ελληνο-βελγικής σύμπραξης στην επιχειρούμενη εκ βάθρων ανανέωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Mount Olympus ο θίασος θα είναι μεικτός, με τη συμμετοχή Ευρωπαίων (κυρίως Βέλγων) αλλά και Ελλήνων ηθοποιών και χορευτών.

Κλείσιμο
Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, έχει ήδη αρχίσει το κάστινγκ στην Ελλάδα και, όπως εξυπακούεται, η έμφαση δίνεται σε συγκεκριμένα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, λόγω της ιδιαιτερότητας του Mount Olympus.

Με άλλα λόγια, οι Έλληνες συντελεστές δεν θα πρέπει να υπολείπονται σε μέγεθος πέους από τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους. 

Στο μεγαλύτερο μέρος της παράστασης θα σείουν και θα στροβιλίζουν τους φαλλούς τους ενώπιον του κοινού και, με δεδομένο ότι το θέατρο Επιδαύρου, λόγω του επιβλητικού του όγκου και της απαράμιλλης ιστορίας του ως ζωντανού αρχαίου μνημείου, εκθέτει ανελέητα όσους καθ' οιονδήποτε τρόπο μειονεκτούν. Ειδικά, δε, για το ανέβασμα του Mount Olympus στην Επίδαυρο, ο Γιάν Φαμπρ ζήτησε να ανασχεδιαστούν τα μινιμαλιστικά κοστούμια του «χορού», ώστε να προσομοιάζουν περισσότερο με την ελληνική φουστανέλα.

Καλλιτεχνικοί κύκλοι βρίσκονται ήδη σε συναγερμό, εξετάζοντας το ενδεχόμενο ακόμη και δυναμικών κινητοποιήσεων ενάντια στην μεταμοντέρνα βακχεία του Γιάν Φαμπρ.

Τέλος, επειδή ο Φαμπρ έχει οραματιστεί το συγκεκριμένο έργο σαν μια 24ωρη εμπειρία, στην Επίδαυρο εφέτος σκοπεύει να κάνει την υπέρβαση και να ενώσει, τρόπον τινά, τις τέσσερις παραστάσεις ανά δύο: Επομένως στην ουσία θα υπάρξει μία 48ωρη παράσταση στις 5 και 6 Αυγούστου και άλλη μία στις 12 και 13. Με αυτό τον τρόπο ο Γιαν Φαμπρ και επισείοντας τα πέη του θιάσου του στους Έλληνες, αποπειράται να καλύψει το κενό στο φετεινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το οποίο, εάν εξαιρεθεί το Mount Olympus, χάσκει δυσοίωνο και απέραντο.

Με τον  Γιαν Φαμπρ, συναντήθηκε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης