Τέχνη και παράδοση, σε μια νέα πρωτοβουλία στη Νίσυρο

Τέχνη και παράδοση, σε μια νέα πρωτοβουλία στη Νίσυρο

Τα Λουτρά στο Μανδράκι, μεταμορφώνονται σε χώρο σύγχρονης τέχνης μέσα από την πλατφόρμα της Sterna

Τέχνη και παράδοση, σε μια νέα πρωτοβουλία στη Νίσυρο
Η Νίσυρος είναι μύθος ή πραγματικότητα; To ηφαίστειο δεν λέει να κοιμηθεί, οι αναθυμιάσεις του υδρόθειου κυριαρχούν και σε πολλά σημεία κατά μήκος των ακτών του νησιού αναβλύζει ζεστό νερό δημιουργώντας άφθονες θερμές πηγές με ιαματικές ιδιότητες.

Ο οργανισμός Sterna καλεί έξι καλλιτέχνες να δημιουργήσουν νέα έργα στο ιστορικό κτήριο των Λουτρών στο Μανδράκι έχοντας ως σημείο αφετηρίας τον απόκοσμο χαρακτήρα της Νισύρου και ως στόχο την ενεργοποίηση ενός χώρου που κάποτε υπήρξε τόπος ίασης, απομόνωσης αλλά και συνάντησης. Το κτήριο των Λουτρών υπερβαίνει τον ρόλο του ως απλού χώρου όπου φιλοξενείται μια εικαστική έκθεση και γίνεται ένα ζωντανό πρόσωπο, ένας ακόμη συμμετέχοντας. Έτσι χτίζεται στα Λουτρά ένα εναλλακτικό θέρετρο, ένας κόσμος παρατήρησης και ανταλλαγής με κεντρική ιδέα το ζωντανό συναπάντημα με τους ανθρώπους του νησιού.

Η έκθεση Στα Λουτρά δανείζεται τον τίτλο της από το αυτοβιογραφικό έργο του Έρμαν Έσσε, στο οποίο ο συγγραφέας περιγράφει το διάστημα που πέρασε στην λουτρόπολη Μπάντεν της Ελβετίας, την καθημερινότητά του και την (όχι πάντα) αρμονική συμβίωση με τους υπόλοιπους επισκέπτες.
Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσση έκδοση με τα έργα των καλλιτεχνών και θεωρητικό κείμενο της επιμελήτριας Ξένιας Καλπακτσόγλου. 
Κλείσιμο

Ο κατάλογος αποτελεί τεκμήριο της έκθεσης αλλά λειτουργεί και ως ένα «ημερολόγιο» της διαδικασίας των δημιουργών κατά την παραμονή τους στο νησί και στον χώρο των Λουτρών.
 
Εγκαίνια 30 Ιουλίου στις 8:30μ.μ. με έργο της Αλεξάνδρα Μπαχτσετζή & dj δράση της LiesVanborm
Λουτρά Μανδρακίου, καθημερινά 6-9μ.μ.

Επιμέλεια: Ξένια Καλπακτσόγλου
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Πάκυ Βλασσοπούλου, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Αλεξάνδρα Μπαχτσετζή,Κοσμάς Νικολάου, Ντόρα Οικονόμου, Poka-Yio
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης