Ο Έβενος του Λωτού

Ο Έβενος του Λωτού

Μια μαρμελάδα από την Δράμα με βασικό συστατικό τον λωτό προέρχεται από τα φρούτα ενός ιδιόκτητου αγροκτήματος

Ο Έβενος του Λωτού
Μια ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα γευστική πρόταση μας έρχεται από το Καλαμπάκι, μια «πεδινή κωμόπολη», όπως διαβάζω στο διαδίκτυο, 13 χιλιόμετρα νότια της Δράμας. H οικογένεια Μηλιά και η φάρμα της μας προτείνει μια μαρμελάδα με βασικό συστατικό τον λωτό και μάλιστα, 3 διαφορετικές ποικιλίες λωτού. 

Στο
site της εταιρείας διαβάζω: «Η μαρμελάδα λωτού ΕΒΕΝΟΣ συνδυάζει την απαλή και μεστή, καφέ, γεύση του λωτού και παράγεται από βιολογικά φρούτα μόνο του κτήματός μας στο Καλαμπάκι Δράμας. Συνδυάζει τρεις ποικιλίες την Kaki ή Λωτός Σοκολάτα ή Jokolatino (καφέ σάρκα) 70% την Jiro κίτρινη σάρκα γλυκιά και εύγεστη 15% καθώς και την Γιαπωνέζικη την Hana Fuyu έντονα κόκκινη-πορτοκαλί και γλυκιά 15%. Παρασκευάζεται οικοτεχνικά, παραδοσιακά σε κατσαρόλες και όλα γίνονται με καθοδήγηση Σεφ σε ιδιαίτερα υγιεινές συνθήκες και με επιμέλεια Τεχνολόγου Τροφίμων από διαλεχτούς βιολογικούς Λωτούς από το έκτασης 10 στρεμμάτων κτήμα μας. Άλλειμα σε ψωμί, χωριάτικο ή μαύρο για υγιεινό Βιολογικό Πρωινό . Σαν γλυκόξινη σάλτσα που συνοδεύει αρμονικά , λευκά κρέατα ειδικά με γαλοπούλα, κοτόπουλο, χοιρινό. Για γλυκά, όπως πάστα φλώρα, γέμιση κρουάσαν, κ. αλλ. Με το γιαούρτι, αλλά και σαν γλυκό κουταλιού ,λόγω ότι περιέχει κομματάκια λωτού».

Κλείσιμο


Στο γυάλινο βαζάκι των 235 γραμμαρίων διαβάζω πως το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την Χρυσανίδης Α.Ε στο Μυρτόφυτο της Καβάλας για λογαριασμό της Φάρμας Μηλιάς. 

Η τελευταία ιδρύθηκε πριν 3 χρόνια και σήμερα τα προϊόντα της πωλούνται και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της. Στο e-shop της βρίσκουν φιλοξενία και προϊόντα και άλλων μικρών παραγωγών και οικοτεχνικών μονάδων της περιοχής Καλαμπακίου Δράμας. Μια από αυτές είναι και η Κοινωνικά Συνεταιριστική Επιχείρηση ΗΛΙΟΔΩΡΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης