Από τους καθαρισμούς των ακτών στην νέα θαλάσσια οικονομία

Από τους καθαρισμούς των ακτών στην νέα θαλάσσια οικονομία

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη διοργάνωσε μια εξαιρετικά αποδοτική σε ιδέες και συμπεράσματα δημόσια και ανοικτή ημερίδα για την επόμενη μέρα της προστασίας των ακτών, του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της γαλάζιας επιχειρηματικότητας

Από τους καθαρισμούς των ακτών στην νέα θαλάσσια οικονομία
Δύο εκπρόσωποι του κύματος της νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας, ο Σταύρος Τσομπανίδης, ιδρυτής της εταιρείας Phee (που δίνει υπεραξία στα φύκια δημιουργώντας με αυτά ως πρώτη ύλη ζηλευτά προϊόντα π.χ θήκες κινητών τηλεφώνων) και ο Λευτέρης Αραπάκης, συνιδρυτής της εταιρείας Εναλεία (που δημιούργησε την πρώτη σχολή επαγγελματικής αλιείας στην Ελλάδα που εκπαιδεύει νέους, άνεργους στο επάγγελμα του αλιεργάτη και του αλιευτικού καπετάνιου και στη συνέχεια τους συνδέει με την αγορά εργασίας) συμμετείχαν σε μια από τις πολλές ενότητες που είχε η πρώτη δημόσια και ανοιχτή ημερίδα που διοργάνωσε στην Αθήνα το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη, φορέας που εστιάζει στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ενίσχυση του κόσμου της θάλασσας, επιδιώκοντας να λειτουργήσει καταλυτικά στον χώρο της προστασίας των θαλασσών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη συνάντηση και εποικοδομητική συνεργασία των φορέων που δραστηριοποιούνται με κοινή θεματική τον θαλάσσιο κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, χτες Δευτέρα 20 Νοεμβρίου διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο «Καθαρισμοί Ακτών - και μετά; Σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα». Στην εκδήλωση συμμετείχαν φορείς που δραστηριοποιούνται σε όλο το εύρος της προστασίας των θαλασσών και ακτών - από τις ερασιτεχνικές δράσεις και την περιβαλλοντική εκπαίδευση έως τo lobbying και τη διαμόρφωση εθνικών πολιτικών για το περιβάλλον.



Κλείσιμο
Στην ημερίδα συμμετείχαν σε πάνελ, μεταξύ άλλων, η κα Λυδία Καρρά (πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού), ο κ. Κώστας Τριανταφύλλου, (Assistant Εxecutive Coordinator της HELMEPA), η κα Λίλη Βενιζέλου (πρόεδρος Δ.Σ. της MEDASSET) , η κα Δαρεία Βουρδουμπά (Υπεύθυνη Συντονισμού Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» της Ελληνικής Εταιρεία Προστασίας της Φύσης), η κα Ρούλα Τρίγκου (Συντονίστρια Δράσεων Ενημέρωσης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας), ο κ. Ξενοφών Κάππας (γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη), η κα Μαρία Δαμάνακη, ο κ. Γιάννης Δημητριάδης (δήμαρχος Πόρου), ο κ. Παναγιώτης Βλάχος (πρόεδρος του Anatolia College), ο κ. Νίκος Χαραλαμπίδης(γενικός διευθυντής της Greenpeace), η κα Φοίβη Κουντούρη (αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και London School of Economics). Η ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό από την κα Εύη Λαζού, την πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδη, ενώ η κα Αγγελική Κοσμοπούλου, εκτελεστική διευθύντρια του ιδρύματος έκανε μια εισαγωγική ομιλία. Η ίδια έκλεισε και την ημερίδα παρουσιάζοντας τα πρώτα συμπεράσματα και δίνοντας ραντεβού για τις επόμενες δράσεις του Ιδρύματος. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης