Σχέδια προόδου

Σχέδια προόδου

Το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ φιλοξενεί την ημερίδα «Blueprint for progress - Σχέδια για την ανάπτυξη της μεταπολεμικής Ελλάδας»

Σχέδια προόδου
Ένα μεγάλο ζήτημα που αναδύθηκε από τις στάχτες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήταν πώς θα μπορούσαν να ορθοποδήσουν και πάλι οι κατεστραμμένες από τον πόλεμο οικονομίες της Ευρώπης. Για την Ελλάδα οι πρακτικές λύσεις θα έπρεπε να μετατεθούν για αργότερα, δεδομένου ότι η χώρα βίωσε έναν εξίσου καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος την πήγε ακόμα πιο πίσω, σε μία περίοδο που οι υπόλοιπες χώρες της ηπείρου είχαν ήδη αρχίσει να ανασυγκροτούνται. Ποια ήταν, όμως, τα σχέδια της ανάπτυξης της Ελλάδας μετά τον πόλεμο;

Αυτό θα είναι το βασικό θέμα της ημερίδας που διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και έχει τίτλο «Blueprint for progress - Σχέδια για την ανάπτυξη της μεταπολεμικής Ελλάδας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 17:30, στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Κλείσιμο


Η ημερίδα αφορά τις προσδοκίες και τις δυνατότητες για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη στη μεταπολεμική Ελλάδα. Η σχετική συζήτηση ξεκινά με αφορμή την προβολή του ιστορικού οπτικοακουστικού τεκμηρίου “Blueprint for progress”, συμπαραγωγής της Ελληνικής Τραπέζης Βιομηχανικής Αναπτύξεως (1965, 25΄), μέρος της αντίστοιχης συλλογής του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ. Η ταινία αποτέλεσε μία από τις πρώτες ενέργειες της ΕΤΒΑ για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, «μια μικρή χώρα αποφασισμένη να αναπτυχθεί», βασιζόμενη στον συνδυασμό ενός λαμπρού παρελθόντος και ενός δυναμικού παρόντος που παρείχε σειρά ευκαιριών, ενόψει και της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.



Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, υπό τον τίτλο «Εκσυγχρονισμός: εντάσεις και ευκαιρίες», θα συμβάλλουν, με την αμερικανική και την ελληνική οπτική αντίστοιχα, οι Χάρης Παπασωτηρίου, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παντείου Παν/μίου-Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 210 3418011 (Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00), καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Info
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης