Οι νέοι ένοικοι μιας ιστορικής στοάς

Οι νέοι ένοικοι μιας ιστορικής στοάς

Η Στοά Νικολούδη αρχίζει σιγά σιγά να θυμίζει τον παλιό, καλό εαυτό της

Οι νέοι ένοικοι μιας ιστορικής στοάς

Η Στοά Νικολούδη αρχίζει σιγά σιγά να θυμίζει τον παλιό, καλό εαυτό της


Η Στοά Νικολούδη –μία από τις πιο ιστορικές εμπορικές στοές στο Κέντρο της πρωτεύουσας, που συνδέει την Πανεπιστημίου με τη Σταδίου- αρχίζει σιγά σιγά να θυμίζει τον παλιό, καλό εαυτό της. Ένα come back που φαίνεται πως δεν περνάει απαρατήρητο από τους Αθηναίους, ένα come back που υποστηρίζεται με θέρμη από την Alpha Bank. Έτσι, τα φώτα στις βιτρίνες των καταστημάτων ανάβουν ξανά και τα καταστήματα γεμίζουν με εμπορεύματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και το νέο κατάστημα που φέρει την επωνυμία Stormy Weather – η ιδιοκτήτρια εταιρεία διατηρεί και το εμβληματικό κατάστημα ειδών ανδρικής ένδυσης, υψηλής ποιότητας και αισθητικής, Mah Jong στην Οδό Κανάρη.

Κλείσιμο
Το νέο κατάστημα στην ανακαινισμένη Στοά Νικολούδη –τη διαμόρφωση του οποίου ανέλαβε ο interior designer, Σταύρος Παπαγιάννης- περιλαμβάνει την πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση της συλλογής Moleskine στην Ελλάδα, τα γνωστά για το design και την ποιότητα τους ιταλικής καταγωγής είδη γραφείου, ταξιδίου κλπ, τα αρωματικά χώρου ιταλικής προέλευσης Dr.Vranjes, τους πρωτοποριακούς χάρτες των ευρωπαϊκών πόλεων Palomar, τα γαλλικής προέλευσης χειροποίητα μοντέλα ιστορικών σκαφών Kiade καθώς και τις βραβευμένες για το design τους σκάλες και σκαλάκια Hasegawa από την Ιαπωνία.



Το κτίριο και η Στοά Το ακίνητο, δηλαδή η Στοά με τα καταστήματα αλλά και το μέγαρο με τα γραφεία κλπ, είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τον εμπρησμό του 2012 και αποκαταστάθηκε στη σημερινή του μορφή στα τέλη του 2014. Στο σημείο αυτό, ας θυμηθούμε ορισμένα στοιχεία για το ίδιο το ακίνητο που φιλοξενεί και τη στοά με τα καταστήματα.

Σε θέμα που «ανέβηκε» στις 18 Μαϊου 2015 στο www.protothema.gr διαβάζουμε: «Κτίριο εποχής με τη χαρακτηριστική στοά που ενώνει την οδό Πανεπιστημίου με την οδό Σταδίου, το οποίο κατασκευάσθηκε το 1938, από τον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Νικολούδη και συμπληρώθηκε με επιπλέον όροφο, μετά από τον πόλεμο. Το κτίριο κηρύχθηκε Ιστορικό, Διατηρητέο και έργο τέχνης από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, το 1995. Το κτίριο Νικολούδη ανήκει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του στην Alpha Bank, στεγάζει γραφεία και υπηρεσίες της Τραπέζης και αναπαλαιώθηκε και αποκαταστάθηκε στην αρχική του μορφή, κατά την περίοδο 1997–2001, με μελετητές τον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Καλλιγά και τον πολιτικό μηχανικό Βίκτωρα Αμπακούμκιν.



»Το έργο της αποκαταστάσεώς του περιελάμβανε στατικές ενισχύσεις και εξαιρετικά σύνθετες κατασκευές που αφορούσαν σε καλλιτεχνικά στοιχεία, όπως ειδικές γυψοκατασκευές, τραβηχτά κομμάτια, ορθομαρμαρώσεις και επιστρώσεις με ειδικά μάρμαρα, βαφές με ειδικά χρώματα, καθώς και πλήθος ειδικών κατασκευών αναβαθμισμένης ποιότητας στο εσωτερικό του κτιρίου. Η μελέτη ανακατασκευής του κτιρίου πραγματοποιήθηκε από τον αρχιτέκτονα Στέφανο Καλλιγά και τον πολιτικό μηχανικό Φώτη Τσούλο και η αποκατάσταση των εσωτερικών χώρων των γραφείων από το αρχιτεκτονικό γραφείο «Ελένη Μανουηλίδη και Συνεργάτες». Το έργο εκτελέσθηκε από επιλεγμένους συνεργάτες της τράπεζας υπό τη συστηματική επίβλεψη της Διευθύνσεως Διαχειρίσεως Περιουσίας και Ασφαλείας με πολιτικό μηχανικό και επιβλέποντα του έργου τη Βάνα Τζινιέρη».

Τέλος, το ακίνητο ανήκει κατά 70% στην ιδιοκτησία της Alpha Bank, η οποία έχει και την αποκλειστική διαχείριση των υποθέσεων του.

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης