Οι στοχαστές της πόλης

Οι στοχαστές της πόλης

Μία νέα πρωτοβουλία των atenistas που απευθύνεται σε όλους τους ενεργούς πολίτες

Οι στοχαστές της πόλης
Πώς μπορεί να εμπνεύσει η Κοπεγχάγη την Αθήνα; Ποιες είναι οι πιο «πράσινες» πόλεις στην Ευρώπη; Τι κοινό έχουν το Τόκιο, η Στοκχόλμη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και το Χονγκ Κονγκ και γιατί μας αφορά; Στις απορίες αυτές, που θα μπορούσε να τις εκφράσει κάθε ενεργός πολίτης, αποφάσισαν να απαντήσουν οι atenistas μέσα από τη νέα τους ιστοσελίδα.



Συγκεκριμένα, η πιο δραστήρια ομάδα της πρωτεύουσας ανέλαβε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει το citythinker.gr με στόχο να εμπνεύσει τους κατοίκους της Αθήνας. Μέσα από πρακτικά παραδείγματα, ο επισκέπτης θα μπορεί να ενημερωθεί για θέματα που τον αφορούν άμεσα και να λάβει ιδέες για την πόλη του. Αφορμή στάθηκε, όπως εξηγούν οι atenistas, η έλλειψη ελληνόφωνου περιεχομένου που να καταγράφει παραδείγματα και λύσεις τόσο από το εξωτερικό όσο και την Ελλάδα για πιο φιλικές, έξυπνες και δημιουργικές σύγχρονες πόλεις.
Κλείσιμο

Εάν λοιπόν σε ενδιαφέρουν έννοιες όπως η επανάχρηση/επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου και η κοινωνικοποίηση/συνάντηση μέσα από αυτόν, η ανακύκλωση, η προτεραιότητα στους πεζούς και η απομάκρυνση απ' το μοντέλο του αυτοκινήτου ως κύριου μέσου μεταφοράς, τότε καλύτερα να προσθέσεις το citythinker.gr στους σελιδοδείκτες του browser σου. Η σελίδα θα ασχολείται ακόμη με την ενίσχυση της προσβασιμότητας, ιδίως σε ΑμεΑ, η «περπατησιμότητα» της πόλης, τα δίκτυα αλληλεγγύης και ενίσχυσης, η οδηγική ασφάλεια, η προώθηση ΜΜΜ και η εμπλοκή κατοίκων στην διαμόρφωση της γειτονιάς τους. Όλα όσα είναι δηλαδή σημαντικά στην προώθηση της κουλτούρας μιας ανοιχτής φιλικής πόλης σε ανθρώπινα μέτρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης