Ακόμα περισσότερα συστήματα ασφαλείας αναπτύσσει η Volvo

Ακόμα περισσότερα συστήματα ασφαλείας αναπτύσσει η Volvo

Η ασφάλεια ήταν ανέκαθεν το δυνατό... χαρτί στα αυτοκίνητα της Volvo, αλλά με τη νέα γενιά του XC90 οι Σουηδοί ξεπέρασαν και τον εαυτό τους...

Ακόμα περισσότερα συστήματα ασφαλείας αναπτύσσει η Volvo
Το μεγάλο SUV θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο Παρίσι και μέχρι τότε η Volvo το παρουσιάζει βήμα-βήμα, χωρίς βέβαια να αποκαλύπτει ακόμη την εξωτερική του σχεδίαση.

Το νέο
Volvo XC90 φέρει δύο νέα συστήματα ασφαλείας σε παγκόσμια πρώτη. Πρόκειται για την προστασία από ακούσια έξοδο του αυτοκινήτου από το δρόμο και για το αυτόματο φρενάρισμα σε διασταυρώσεις. Το πρώτο σύστημα (
Run-off road protection
Κλείσιμο
) περιορίζει τις συνέπειες από την έξοδο του οχήματος, η οποία μπορεί να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή σε γλιστερό οδόστρωμα.

«Η αφοσίωσή μας στην οδική ασφάλεια δεν έχει να κάνει με τη βαθμολογία στις δοκιμές του Euro NCAP ή κάποιου άλλου οργανισμού. Θέλουμε να διαπιστώσουμε πώς και γιατί συμβαίνουν τα ατυχήματα και στη συνέχεια να εξελίξουμε την τεχνολογία για την αποφυγή τους»
, δήλωσε ο Lotta Jakobsson, επιστήμονας της Volvo, εξειδικευμένος στα συστήματα ασφαλείας.


Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το νέο XC90 φεύγει από το δρόμο οι ζώνες στα εμπρός καθίσματα τεντώνονται ώστε κρατήσουν οδηγό-συνοδηγό στις θέσεις τους. Την ίδια στιγμή ενεργοποιείται ο μηχανισμός στα καθίσματα για την προστασία της σπονδυλικής στήλης από τις δυνάμεις που αναπτύσσονται σε παρόμοιες καταστάσεις. Η δεύτερη «πρωτιά» του νέου Volvo XCX90 είναι το Auto brake at intersections, ένα σύστημα για την αποφυγή συγκρούσεων με άλλα οχήματα στις διασταυρώσεις.

Οι αισθητήρες αντιλαμβάνονται την πιθανότητα ατυχήματος και ενεργοποιούν τα φρένα ώστε να ακινητοποιηθεί πλήρως το αυτοκίνητο ή να περιοριστεί η ταχύτητα της σύγκρουσης. «Η στρατηγική μας φέρνει όλο και πιο κοντά στο στόχο που έχουμε θέσει για το 2020: κανείς επιβάτης ενός νέου Volvo να μην χάνει τη ζωή του ή να μην τραυματίζεται σοβαρά», σχολίασε ο Jakobsson.

Διαβάστε ΕΔΩ: Ποιο είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί;Διαβάστε ΕΔΩ: Ποιο είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί;


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης