FIA – Pirelli: Υπέγραψαν τριετές συμβόλαιο για τη F1!

FIA – Pirelli: Υπέγραψαν τριετές συμβόλαιο για τη F1!

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και η Ιταλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών ανανέωσαν για 3 χρόνια το συμβόλαιο συνεργασίας τους.

FIA – Pirelli: Υπέγραψαν τριετές συμβόλαιο για τη F1!
Είχε προηγηθεί πριν 3 μήνες η απόφαση της Ολομέλειας ότι θα υπάρχει μόνο ένας κατασκευαστής ελαστικών τα επόμενα 3 χρόνια. Η συμφωνία έχει άμεση ισχύ.

Κλείσιμο
Ο λόγος που πέρασε ένα σεβαστό χρονικό διάστημα έως την οριστικοποίηση της συμφωνίας είναι η επιμονή της Pirelli να προχωρήσει η FIA άμεσα σε αλλαγή των αθλητικών κανονισμών ούτως ώστε η Ιταλική εταιρεία να έχει τη δυνατότητα να κάνει δοκιμές εξέλιξης των ελαστικών της κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Τελικά οι αλλαγές που αποφασίστηκαν για το 2014 είναι:

Οι ομάδες πριν την έναρξη της σεζόν στις 16/3 στην Αυστραλία μπορούν να πραγματοποιήσουν 12 μέρες δοκιμών. Μια απ’ αυτές επίσημα θα είναι αφιερωμένη σε δοκιμές βρόχινων ελαστικών.

Οι ομάδες κατά τη διάρκεια της σεζόν έχουν φέτος το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν 8 μέρες δοκιμών, μια εξ’ αυτών υποχρεωτικά θα την παραχωρήσουν σε δοκιμές ελαστικών. Αυτό σημαίνει πως κατά τη διάρκεια κάθε μιας εκ των 8 ημερών μία ή δυο ομάδες θα συνεργάζονται με την Pirelli για δοκιμές ελαστικών.

Επιπλέον αποφασίστηκε η συνεργασία της FIA με την Pirelli στην καμπάνια οδικής ασφάλειας της Διεθνούς Ομοσπονδίας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης