Αγορά Εργασίας: TOP ειδικότητες με αυξημένη ζήτηση

Αγορά Εργασίας: TOP ειδικότητες με αυξημένη ζήτηση

Διέξοδος τα IΙΕΚ στην Ελληνική αγορά εργασίας για χιλιάδες νέους σε σύγχρονους τομείς σπουδών με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση 

Αγορά Εργασίας: TOP ειδικότητες με αυξημένη ζήτηση
Η ανάγκη απόκτησης νέων δεξιοτήτων ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της ανώτερης ή τεχνικής εκπαίδευσης, αναγνωρίζεται ως επιτακτική σε όλο τον κόσμο. 
Η ταχύτητα των τεχνολογικών εξελίξεων και των ανατροπών που αυτές προκαλούν στην οικονομία στρέφει όλο και περισσότερους νέους σε σπουδές στα Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης καθώς τους προσφέρονται ειδικότητες αλλά και πλεονεκτήματα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της εποχής και στις ιδιαιτερότητες της τοπικής αγοράς.
 
Το πλεονέκτημα του mentoring από ανθρώπους της αγοράς και επαγγελματίες εκπαιδευτές, ενώ  η κατάρτιση  σε πραγματικά projects επιχειρήσεων, τοποθετούμενοι δίπλα σε επαγγελματίες σε πραγματικές συνθήκες αποτελεί κριτήριο επιλογής. Η ενεργός εμπλοκή κατά την εκπαιδευτική διαδικασία,η οργανωμένη πληροφόρηση, τα πρακτικά εργαλεία και η  επαγγελματική πιστοποίηση αποτελούν επιπλέον λόγους επιλογής.

Στα κριτήρια επιλογής, αναφέρονται και το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και οι υποδομές τους, ενώ σημαντική θεωρείται από σπουδαστές και γονείς,η πρόσθετη κατάρτιση σε εξειδικευμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες και η λειτουργία γραφείου επαγγελματικής αποκατάστασης, που έχει το ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα στους σπουδαστές και τις επιχειρήσεις για πρακτική και μόνιμη απασχόληση.
Κλείσιμο
Οι νέοι που ενδιαφέρονται να εργαστούν ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση μπορούν να επιλέξουν να λάβουν το δίπλωμα τους μέσα από ένα πλήθος προσφερομένων ανταγωνιστικών ειδικοτήτων, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι παρακάτω  και  παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση:

Παιδαγωγικά: 
        
Ο κάτοχος διπλώματος ΙΙΕΚ στην ειδικότητα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» καταρτίζεται στις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους που αφορούν την ολοκληρωμένη γνωστική ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση βρεφών και νηπίων.

Οι καταρτιζόμενοι παιδαγωγοί μπορούν να απορροφηθούν άμεσα σε ιδιωτικό παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό ενώ προκηρύσσονται συνεχώς και θέσεις απασχόλησης στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς και στα κέντρα Ειδικής Αγωγής.

Αισθητική και Μακιγιάζ

Ειδικότητα με συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση,  καθώς τα άλματα στον τομέα της Ομορφιάς με τις νέες τεχνικές, τα εργαλεία και τα νέα προϊόντα κάνουν απαιτητική την κατάρτιση και επανακατάρτιση σε μεθόδους και νέες θεραπείες περιποίησης προσώπου και σώματος και για τα δυο φύλα.
Με την ολοκλήρωση των σπουδών οι απόφοιτοι είναι σε θέση να εργαστούν ως βοηθοί επαγγελματιών αισθητικών  και να προσφέρουν ολοκληρωμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες σε  θεραπείες προσώπου ή σώματος ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Αισθητική Ακρών &Ποδολογία

Ο αισθητικός Αισθητικής περιποίησης καλλωπισμού  Ακρών &  Ποδολογίας είναι ο εξειδικευμένος επαγγελματίας με γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματική νοοτροπία που τον καθιστούν ικανό να εφαρμόσει τεχνικές περιποίησης άκρων σχολαστικά με κανόνες υγιεινής
Ο επαγγελματίας αισθητικός Ποδολογίας και Καλλωπισμού Νυχιών εργάζεται άμεσα στο Δημόσιο ή στον Ιδιωτικό τομέα σε Ινστιτούτα αισθητικής , Κέντραομορφιάς, Κέντρα SPA, Κέντρα Ποδολογίας, σε Ορθοπεδικές κλινικές ενώ έχει και επαγγελματικά δικαιώματα ίδρυσης δικής του επιχείρησης.

Κομμωτική 

Η τέχνη της κομμωτικής δεν αφορά μόνο το αισθητικό κομμάτι, αλλά βοηθά συγχρόνως στην υγεία και την διατήρηση της καλής κατάστασης της κόμης. Η κατάρτισή του Κομμωτή, επεκτείνεται στην οργάνωση, τη διοίκηση, τη διαχείριση και τη χρήση τακτικών marketing.

Tourism Management

Οι σπουδές στο  Tourism Management δημιουργούν έναν επαγγελματία με γνώσεις στην οργάνωση και στις δραστηριότητες χώρων που προωθούν τον τουρισμό. Το άρτια καταρτισμένο στέλεχος στο συγκεκριμένο κλάδο ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως: οργάνωση ταμείων, εναλλακτικό Τουρισμό, συνέδρια, προώθηση τουριστικών πακέτων
Οι σπουδαστές απορροφώνται άμεσα από τον συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο  του Τουρισμού. Διεκπεραιώνουν  τουριστικές υπηρεσίες, δημιουργούν πακέτα διακοπών,  διαχειρίζονται κρατήσεις σε ξενοδοχεία, κρουαζιέρες, εκδρομές, φροντίζουν για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την κάλυψη των αναγκών των πελατών τους.

Ξενοδοχειακά Τουριστικά
 
Το γεγονός ότι η τουριστική βιομηχανία αποτελεί μία από τις κυριότερες πηγές εσόδων της εθνικής οικονομίας της χώρας μας καθιστά το Στέλεχος Τουριστικών Μονάδων μία ειδικότητα αιχμής καθώς θεωρείται απαραίτητη για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των μονάδων φιλοξενίας.
Στις Σπουδές  εντάσσεται και η πρακτική άσκηση η οποία είναι ικανή να οδηγήσει στη μόνιμη εργασία σε Ξενοδοχειακές Μονάδες, σε Ναυτιλιακές επιχειρήσεις, ακόμα και σε εταιρίες  που δραστηριοποιούνται στον τομέα ψυχαγωγίας.

Εσωτερική Διακόσμηση

Ο Διακοσμητής, είναι ένας άρτια καταρτισμένος επαγγελματίας που διαθέτει γνώσεις ώστε να αναμορφώσει έναν εσωτερικό χώρο κάνοντας χρήση κάθε είδους διαθέσιμων υλικών και τεχνολογιών.
Ο απόφοιτος του τομέα «Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων» μπορεί να συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων οικιών, καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Φύλακας Μουσείων
 
Ο Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων αποτελεί μια ιδανική επιλογή καριέρας για κάποιον που θέλει να εργαστεί ως Προσωπικό Ασφαλείας με αναγνωρισμένο Πτυχίο, διεκδικώντας μια θέση στο Δημόσιο ή τον Ιδιωτικό Τομέα.
---------------------------------------------------------------
Οι εγγραφές των καταρτιζομένων στα ΙΙΕΚ πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο: Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο για το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη  το εαρινό εξάμηνο, με ειδικές τιμές σε μετεγγραφές Β’ Εξαμήνου.
 
Το ΙΙΕΚ MASTER αναβαθμίζει την επαγγελματική κατάρτιση, στις προσφερόμενες τοπ ειδικότητες. Με συμβούλους εξειδικευμένους στο mentoring & coach,με εξειδικευμένες πλατφόρμες iclass και iclass live και με τη λειτουργία  γραφείου επαγγελματικής αποκατάστασης. Επιπλέον  διαμορφώνει τα εκπαιδευτικά προγράμματα με τη χρήση case studies και τη συμμετοχή σε αυτά στελεχών επιχειρήσεων.

Στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση  γονέων και σπουδαστών για την επιλογή της κατάλληλης ειδικότητας οι Σύμβουλοι Καριέρας και Σταδιοδρομίας του ΙΙΕΚ MASTER  προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ Συμβουλευτική & Ενημέρωση. 

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στα τηλέφωνα:
Ελληνικό – Αργυρούπολη | 210 9966992
Νέο Ηράκλειο – Μαρούσι | 210 2712588
Πανελλαδικά       216 000 9 000

http://www.iekmaster.gr/epikoinonia/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης