Δεν αποκλείει ο Βαλς να διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλιστών

Δεν αποκλείει ο Βαλς να διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλιστών

«Ό,τι κι αν γίνει, αυτό που θα επηρεάσει την απόφασή μου είναι το συμφέρον της χώρας», τόνισε 

Δεν αποκλείει ο Βαλς να διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλιστών
Για ενδεχόμενο σαρωτικής ήττας των σοσιαλιστών (ΡS) στις προεδρικές εκλογές του 2017 προειδοποίησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βάλς, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα της χώρας.

«Η αριστερά μπορεί να εξολοθρευτεί», τόνισε σε σύνεντευξή του στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche. Ερωτηθείς εάν θα είναι αντίπαλος του προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην εσωκομματική διαδικασία των σοσιαλιστών για να αναδειχθεί ο υποψήφιος του PS, ο Βαλς απάντησε «θα πάρω την απόφασή μου βάσει αυτού που θα μου υπαγορεύσει η συνείδησή μου».

«Ό,τι κι αν γίνει, αυτό που θα επηρεάσει την απόφασή μου είναι το συμφέρον της χώρας», πρόσθεσε.

Γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν ως πρότινος πως ο Βαλς θα εξέταζε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, αν ο Ολάντ αποσυρόταν από την κούρσα.

Κλείσιμο
Σημειώνεται πως οι περισσότερες δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι οι Σοσιαλιστές οδεύουν σε ήττα από τους υποψήφιους της κεντροδεξιάς ή την πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN) Μαρίν Λεπέν στις εκλογές του προσεχούς Απριλίου και Μαΐου.

Το κεντροδεξιό κόμμα (LR) θα αναδείξει τον δικό του υποψήφιο σήμερα, με τον πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν να θεωρείται ο επικρατέστερος διεκδικητής του χρίσματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης